Μετά την εξαιρετική πορεία στην EuroLeague και το δυναμικό come-back στην Α1, το όνομα του Ολυμπιακού «πουλάει» στα διεθνή… μπασκετικά χρηματιστήρια και ειδικά στην Ιταλία υπάρχουν διάφορα σενάρια τις τελευταίες ημέρες, με πιο πρόσφατο εκείνο του Νίκολα Μιλουτίνοφ και τη σχεδόν σίγουρη επιστροφή του. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Καταρχάς, το θέμα υφίσταται και… παραϋφίσταται. Οπότε δεν τίθεται θέμα… αποπροσανατολισμού. Ο Σέρβος σέντερ θα φύγει από την ΤΣΣΚΑ και οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα έκανε τη διαδρομή Μόσχα-Μπολόνια για χατίρι της κατόχου του Eurocup, Βίρτους του Μίλος Τεόντοσιτς, που ετοιμάζεται για δυναμική επστροφή στην EuroLeague μετά από πολλά χρόνια. Καθόλου απίθανο σενάριο, αλλά όχι τόσο προχωρημένο όσο αρχικά παρουσιαζόταν.

Η εμπλοκή του Ολυμπιακού αλλάζει πλήρως τα δεδομένα, καθώς ο «Μίλου» αγαπάει την ομάδα που τον ανέδειξε σε έναν από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης. Είναι θετικός στο να γίνει ξανά κάτοικος Πειραιά από τη στιγμή που με την παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν στην ελίτ, όμως προς το παρόν ούτε κοντά βρίσκεται… ούτε μακριά!

Έχουν υπάρξει οι πρώτες επαφές, αλλά όχι οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις για να κλείσει. Το θέμα προχωράει με αργά και σταθερά βήματα και οι Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν τον έμπειρο άσσο όπως του αξίζει, ώστε να πετύχουν ένα τρομερό come-back, ανάλογο με εκείνο του Κώστα Σλούκα.

ΥΓ: Η ανανέωση του συμβολαίου του Μουσταφά Φαλ, ουδεμία σχέση έχει με την περίπτωση του Μιλουτίνοφ. Ο Μπαρτζώκας δεν έχει πρόβλημα να αποκτήσει και δεύτερο «δεινόσαυρο», καθώς βλέπει ότι αυτού του στυλ οι παίκτες επανέρχονται σταδιακά στο προσκήνιο στα πεντάρια. Ο ψηλός των Μοσχοβιτών εξάλλου δεν είναι το απίστευτα «βαρύ» και άκαμπτο κορμί και θα είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη να «μοιράζονται» τη θέση του σέντερ δύο τέτοιου επιπέδου… θηρία!

Πηγή: dunks.com.cy

Σχετικά άρθρα