Αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Γιάνις Τίμα από την απστολή της εθνικής Λετονίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος πέρασε και από τον Ολυμπιακό (2018-19) πήρε θέση για το «κόψιμό» του από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Λούκα Μπάνκι, ρίχνοντάς του ουσιαστικά την ευθύνη για την απόφαση αυτή.

Θυμίζουμε ότι η Λετονία δεν έχει στη διάθεσή της ούτε το μεγάλο της αστέρι, Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στα social media ο Τίμα:

«Αυτή η απόφαση ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο οδυνηρές στιγμές στο ταξίδι μου με την εθνική Λετονίας. Όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώ περήφανα το όνομα της ομάδας μας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση, όπως ήδη γνωρίζετε, υπέστη έναν τραυματισμό του μυός της γάμπας. Ωστόσο, μπορώ να δηλώσω με σιγουριά ότι έχω αναρρώσει πλήρως, και είμαι πλέον 100% υγιής. Δεν υπάρχει πόνος, κανένας περιορισμός σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Ακόμα κι αν υπήρχε, θα ήμουν πρόθυμος να παίξω με τον τραυματισμό, όλα για χάρη της διατήρησης της υπερηφάνειας της Λετονίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να είχα συνεισφέρει περισσότερο στην ομάδα, βοηθώντας να πάρουμε σημαντικές νίκες.

Αλλά, δυστυχώς, δεν πήρα την απόφαση. Και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μάλλον ούτε πρόκειται να καταλάβω ποτέ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έπαιξα σε διάφορα πρωταθλήματα για να κρατηθώ σε φόρμα, διασφαλίζοντας ότι θα ήμουν προετοιμασμένος για την επιλογή της εθνικής ομάδας. Σε όλη αυτή την περίοδο, παρέμεινα χωρίς τραυματισμούς ή μικροπροβλήματα. Έδειξα καλά τις ικανότητές μου, είτε ήταν στο Miami Pro League είτε στο BIG3.

Αλλά αυτή είναι η απόφαση. Ενώ αρχικά δίστασα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, το αδιάκοπο μπαράζ ερωτήσεων από δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους, με ώθησαν να μοιραστώ την άποψή μου εδώ, όλα με μια κίνηση. Πρόθεσή μου είναι να βάλω τέλος σε περιττές εικασίες».

Tags: Γιάνις Τίμα

Σχετικά άρθρα