Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στον Πανιώνιο για επεισόδια στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό στις 2 Μαρτίου.

Έτσι οι «κυανέρυθροι» θα αγωνιστούν χωρίς κόσμο τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου στην Elite League κόντρα σε Αίαντα Ευόσμου (23/3) και Έσπερο Λαμίας (6/4).

Σε ανακοίνωσή τους οι Νεοσμυρνιώτες τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι η ομοσπονδία εξάντλησε την αυστηρότητά της τιμωρώντας ξανά τον Πανιώνιο.

H ανακοίνωση:

Με βάση την υπ’ αριθμόν 114/19.03.2024 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΟΚ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τιμωρήθηκε με πειθαρχική ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, για γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό (2/3/2024) στο Κ.Γ. Κροίσος Πέρσης.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει κληθεί σε απολογία και για υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Μίλωνα (9/3/2024).

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφή τα εξής:
-Ο στόχος όλων μας στο γήπεδο θα πρέπει να είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ομάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ το έχει ενστερνιστεί και το υποστηρίζει.

-Μέχρι τώρα η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει απομακρύνει από το γήπεδο τέσσερα άτομα τα οποία ούτως ή άλλως είχαν απομονωθεί από την πλειοψηφία του κόσμου και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος σε οποιοδήποτε γήπεδο. Κι αυτό έγινε χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος ούτε ότι θα γίνουμε δυσάρεστοι.

-Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν που ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ έχει ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας (Alpha Hellas Security) κάτι που σημαίνει ότι έχουμε προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εντός έδρας αναμετρήσεών μας.

-Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούμε ΟΛΟΙ (παράγοντες, αρμόδιες Αρχές, οπαδοί) το εξής: Θέλουμε να διεξάγονται οι αγώνες σε γεμάτα γήπεδα ή σε άδεια; Κατά πόσο ωφελεί για παράδειγμα, μια ομάδα με πολλούς οπαδούς, γεμάτο γήπεδο σε κάθε αναμέτρηση να έχει ήδη τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών;

-Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους εξαντλείται η αυστηρότητα στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ ενώ έχουμε διαβάσει για απλή επίπληξη σε περιπτώσεις που εκκενώθηκαν γήπεδα. Αυτό δεν μας αποτρέπει από την αυτοκριτική, αλλά δεν παύει να είναι γεγονός.

-Όποια ομάδα έχει πολλούς οπαδούς δε θα πρέπει- αυτομάτως- να στοχοποιείται ως «επικίνδυνη» για επεισόδια. Και κάτι τέτοιες ξεπερασμένες πρακτικές, που δυσφημούν Εταιρείες, Συλλόγους και Ομάδες θα πρέπει να προβληματίσουν τη Διοργανώτρια Αρχή.

Η πρόθεση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι να πρωτοπορήσει- και όχι να συμμετέχει απλώς -σε μια διαδικασία με ΓΕΜΑΤΑ γήπεδα, σε αθλητική ατμόσφαιρα.

Και είναι δεδομένο, επίσης ότι κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ώστε να υλοποιηθεί αυτό.

Είμαστε αντίθετοι σε ΚΑΘΕ ενέργεια που δε συνάδει με το αθλητικό ιδεώδες και το φίλαθλο πνεύμα και ταυτόχρονα κάνουμε τα πάντα ώστε να προστατέψουμε την Ομάδα μας, τη διοργάνωση και το θεσμό.

Σχετικά άρθρα