Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν η τιμωρά που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια με τη Χάποελ στα Λιόσια, καθώς η Ένωση θα κληθεί να παίξει όλα της τα παιχνίδια την επόμενη σεζόν στο BCL κεκλεισμένων των θυρών και να πληρώσει 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Υπουργός Αθλητισμού του Ισραήλ, Μίκι Ζοχάρ, μίλησε για την ποινή που δέχθηκε η ΑΕΚ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να αναλάβει δράση και το ελληνικό κράτος, ώστε να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Μάλιστα η Χάποελ είχε αντιδράσει στην τιμωρία της ΑΕΚ, κάνοντας λόγο για μια επιεική απόφαση: «Η Χάποελ Ιερουσαλήμ υποδέχτηκε με έκπληξη την απόφαση του δικαστή που όρισε η FIBA. Μετά το άκουσμα της απόφασης, φαίνεται πως ούτε ο δικαστής, ούτε η FIBA αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα όσων έγιναν στην Αθήνα. Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να έρθουν αύριο στο γήπεδο και να δώσουν ώθηση στην ομάδα μας με αθλητικό πνεύμα, μέχρι τη νίκη», αναφέρει η θέση των Ισραηλινών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού του Ισραήλ: «Τα περιστατικά αντισημιτισμού πρέπει να τιμωρούνται με αυστηρότητα. Η συνομιλία που είχα με τον Έλληνα Υφυπουργό Αθλητισμού και η καταδίκη που ήλθε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι σημαντική. Πλέον αναμένουμε την αυστηρή τιμωρία και από το ελληνικό κράτος εναντίον όλων των εμπλεκόμενων»

Σχετικά άρθρα