Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Κόμπι Μπράιαντ, σε μια βραδιά ιδιαίτερα φορτισμένη στο Staples Center.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μου έχουν γράψει. Ξέρετε, μου ζήτησαν να το τηρήσω. Αλλά, Laker Nation, θα ήμουν λίγος αν διάβαζα αυτά τα… σκατά. Προτιμώ να μιλήσω από την καρδιά μου.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι τα πάντα είναι η οικογένεια. Και κοιτάζοντας το γήπεδο, όλοι μας πενθούμε, είμαστε πληγωμένοι και έχει σπάσει η καρδιά μας. Όταν περνάς από τέτοιες καταστάσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να στηριχθείς στην οικογένειά σου. Από την Κυριακή το πρωί μέχρι σήμερα, όλες αυτές τις μέρες, αλλά και πριν έρθω εδώ πέρσι είχα ακούσει για το «Lakers Nation», και πόσο οικογένεια είναι.

Και αυτό ακριβώς έχω δει όλη αυτή την εβδομάδα. Όχι μόνο από τους παίκτες ή το τεχνικό επιτελείο, όχι μόνο από τον οργανισμό, αλλά από όλους. Όλοι όσοι είναι εδώ, είναι πραγματικά μια οικογένεια. Και ξέρω ότι ο Κόμπι, η Τζιάνα και η Βανέσα σας ευχαριστούν όλους από τα βάθη της καρδιάς τους.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε μία τελετή για τον Κόμπι. Αλλά σήμερα βλέπω αυτό που γίνεται, βλέπω αυτό σαν μια γιορτή απόψε. Είναι μία γιορτή για τα 20 χρόνια αίματος, ιδρώτα, δακρύων, καταπονημένου σώματος, για τα άσχημα και τα καλά, για όλα, για τις αμέτρητες ώρες, την αποφασιστικότητά να γίνει τόσο σπουδαίος όσο μπορούσε. Σήμερα γιορτάζουμε για το παιδί που ήρθε εδώ στα 18 του χρόνια, αποσύρθηκε στα 38 και έγινε πιθανότατα ο καλύτερος πατέρας που έχουμε δει τα τελευταία τρία χρόνια.

Σήμερα είναι μία γιορτή. Ο Κόμπι ήταν αδελφός για μένα. Από τότε που ήμουν στο high school και τον παρακολουθούσα από μακριά μέχρι που μπήκα στην λίγκα στα 18, βλέποντάς τον από κοντά. Όλες οι μάχες που είχαμε στη διάρκεια της καριέρας μου. Αυτό που πάντα μοιραζόμασταν ήταν η αποφασιστικότητα να νικήσουμε και να γίνουμε σπουδαίοι. Το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ, σημαίνει πολλά για εμένα.

Θέλω να συνεχίσουμε την κληρονομιά του, μαζί με τους συμπαίκτες μου, όχι μόνο φέτος, αλλά για όσο είμαστε σε θέση να παίζουμε μπάσκετ, γιατί αυτό θα ήθελε και ο Κόμπε. Όπως είπε και ο Κόμπι, «Mamba Out». Με τα δικά μας λόγια, όμως… «Δεν σε ξεχνάμε. Ζεις για πάντα αδελφέ».

Δείτε ολόκληρη την τελετή των Λέικερς προς τιμήν του «Black Mamba»:

Σχετικά άρθρα