Μάικλ Τζόρνταν και ΝΙΚΕ είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί τους όπως τα ψάρια με το νερό!

Από το 1984, όταν βγήκε στην αγορά το πρώτο «Air Jordan» έχουν περάσει πολλά χρόνια και επίσης πολλά μοντέλα (σ.σ. περισσότερα από 30) παπουτσιών που φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών.

Σε όλη την περίοδο της συνεργασίας τους, η ΝΙΚΕ έβγαζε μοντέλα, τα οποία ο Τζόρτναν όσο βρισκόταν εν ενεργεία τα δοκίμασε όλα (σ.σ. 18 τον αριθμό με τελευταίο το σημειολογικής σημασίας «The Last Dance» το 2003 όταν και αποσύρθηκε οριστικά από τα παρκέ). Στην καριέρα του στο ΝΒΑ, φόρεσε περισσότερα από 200 διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια, δηλαδή περίπου 14 σε κάθε περίοδο, ενώ ο συνηθισμένος μέσος όρος για έναν παίκτη του ΝΒΑ με την ίδια θητεία είναι περίπου 60. Γιατί τόσα πολλά; Απλούστατα όταν το ματς δεν εξελισσόταν όπως το ήθελε, ο «Air» άλλαζε παπούτσια στο ημίχρονο!

Υπάρχει μάλιστα μια… λεπτομέρεια που αξίζει να επισημανθεί! Σε αγώνα με τους Νικς στο «Madison Square Garden», ως παίκτης των Ουίζαρντς, o Τζόρνταν φόρεσε ένα ζευγάρι που το είχε κρυμμένο στην αποθήκη του επί 13 ολόκληρα χρόνια! Ηταν τα ίδια παπούτσια που είχε φορέσει στην πρώτη του επίσκεψη, με τη φανέλα των Μπουλς, στην πόλη της Νέας Υόρκης!

Σχετικά άρθρα