Η βία μπορεί να μην αποτελεί σύγχρονο φαινόμενο, όμως έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην εποχή μας. Σε έξαρση είναι τα φαινόμενα βίας, όλων των μορφών, και τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα από αναφορές σε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα που προκαλούν αποτροπιασμό στην κοινωνία.

Ξυλοδαρμοί, δολοφονίες, βιασμοί, περιστατικά bullying απίστευτης αγριότητας, σχεδόν καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τέτοιες ειδήσεις.

Η βία μεταξύ των ανηλίκων, αποτέλεσε και το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ακαδημία Μπάσκετ Νίκου Ντούγια.
Στην ημερίδα συμμετείχε ο αστυνομικός υποδιευθυντής, και διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, κ. Γρηγόρης Καρρά με θέμα την παραβατικότητα των ανηλίκων και την αστυνομία.

Παρατέθηκαν στοιχεία για την παραβατικότητα των ανήλικων μέχρι το 2022 και τις δράσεις της αστυνομίας για πρόληψη της (και στα σχολεία), καθώς και για την αντιμετώπιση της.

Συμμετείχαν επίσης:

Ο παιδοψυχίατρος, διευθυντής του ΕΣΥ, ΚΟΚΕΞΥΠΕ, κ. Νίκος Τζιάκης, με θέμα Οι διαταραχές συμπεριφοράς στην ψυχιατρική παιδιών και εφήβων.

Ο λογοθεραπευτής NDT SI, και ειδικός παιδαγωγός MSc, κ. Αναστάσιος Μώκας, με θέμα το παιδί με αυτισμό στο σχολείο και η αυτορύθμιση του.

Η δικηγόρος και πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Ηπείρου, κ. Μαρία Τσολάκη, με θέμα την προστασία των παιδιών σε κλειστές μονάδες φροντίδας.
Την παρουσίαση της ημερίδας έκανε η δημοσιογράφος Αγγελική Καραλή

Σχετικά άρθρα