Η απόφαση της FIBA για αναβολή του αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας με τη Λευκορωσία στο Νιούκαστλ για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 ήταν αναπόφευκτη, καθώς η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε την είσοδο της αποστολής των φιλοξενούμενων στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Γραμματέας Εσωτερικών της χώρας με ανάρτηση της στο «twitter» γνωστοποίησε πως πήρε την απόφαση να ανακαλέσει τις βίζες όλων των μελών της αποστολής της Λευκορωσίας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο το ταξίδι προς τη χώρα. Αιτία η ανάμειξη της Λευκορωσίας στην επίθεση των Ρώσων κατά της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρίτι Πάτελ στο «τιτίβισμα» της: «Ανακάλεσα τις βίζες των μελών της αποστολής της Λευκροωσίας, που ήταν προγραμματισμένη να δώσει αγώνα αύριο το βράδυ στο Νιούκαστλ. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να υποδεχθεί τις εθνικές ομάδες των χωρών που είναι συνένοχοι στην απρόκλητη και παράνομη εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία».

Πλέον, η FIBA καλείται να βρει τρόπο να καλύψει το κενό που δημιουργείται με τα παιχνίδια του B’ Ομίλου (αυτού της Εθνικής) αφού η διαδικασία των προκριματικών είναι σε εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία εκτός έδρας στις 3 Ιουλίου, στο τελευταίο παιχνίδι της α’ φάσης των προκριματικών.

Σχετικά άρθρα