Ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης και Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Βασίλης Χαλκιάς, μίλησε στην εκπομπή «Δώδεκα Με Μια» στο SporTv Thrakiotis για την κατάσταση που βιώνει η ομάδα στο δεύτερο lockdown.

Για το πώς βιώνει την κατάσταση με τον Covid στην Ολυμπιάδα, καθώς δεν μπορούν να γίνουν προπονήσεις, είπε:

«Περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου τηρούσαμε κάποια πρωτόκολλα, αυτά που μας έλεγε η ΓΓΑ. Αυτά ήταν εφικτό να τηρηθούν, καθώς περιείχαν τις γνωστές πλέον διαδικασίες των απολυμάνσεων, των προστατευτικών μέτρων, της μάσκας, του αντισηπτικού, φυσικά κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορούσαμε όμως να τηρήσουμε το επόμενο στάδιο.

Το επόμενο στάδιο ήταν το να κάνουμε κάποια τεστ Covid στους αθλητές όλων των τμημάτων μας. Το κόστος είναι απαγορευτικό και δεν νομίζω ότι ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών μπορούν να καλύψουν αυτά τα χρήματα. Ουσιαστικά στα τέλη Οκτωβρίου οι αθλητές μας μείναμε ξεκρέμαστοι».

Αναφορικά με το πώς θα καλυφθεί το κενό αγωνιστικά, ο Βασίλης Χαλικιάς απάντησε: «Πλέον μετά από τόσο μεγάλο διάστημα κλεισμένοι σπίτι και χωρίς προπόνηση, θα ξεκινήσουμε κυριολεκτικά από την αρχή. Όταν λέω κυριολεκτικά από την αρχή εννοώ πως θα χρειαστούμε 4-5 εβδομάδες τουλάχιστον προετοιμασία, όπως γίνεται στην αρχή της σεζόν, κάτι που ουσιαστικά δεν είναι εφικτό και θα πρέπει να δουλέψουμε με τους αθλητές να ήρθαν πρώτη φορά και να ξεκινάνε τώρα. Οι προπονητές μας είναι έτοιμοι να το κάνουν, αλλά θα αργήσουμε πολύ να φτάσουμε σε καλό επίπεδο».