Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων έκανε το τεράστιο “μπαμ” στο Κύπελλο Ελλάδας, συντρίβοντας τον Πανιώνιο και συνεχίζει εντυπωσιακά τη σεζόν, όπου μετράει και ισάριθμες νίκες στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Το Basketworld.net εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας…

Η διοίκηση Γιαννούλη Καλλίλα έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό μπασκετικό θαύμα στο Αιγάλεω, με την ομάδα την προηγούμενη δεκαετία να αγωνίζεται στις τελευταίες κατηγορίες της ΕΣΚΑ και πλέον να έχει φτάσει στο σημείο να πρωταγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και να αφήνει εκτός Κυπέλλου μια ομάδα με πλούσια ιστορία σαν τον Ιστορικό. Πέρυσι, η πορεία ήταν καλή, αν και χάλασε λίγο προς το τέλος, αλλά για rookies στην Α2, οι Θερμιώτες τα κατάφεραν περίφημα. Φέτος, ο πήχης ανέβηκε κι άλλο, καθώς ήρθαν πολύ “βαριά” χαρτιά και το δύσκολο ρόλο του… τιμονιέρη, ανέλαβε ο Νάσος Χούμπαυλης.

Ο Έλληνας τεχνικός υπήρξε σημαντικός παίκτης, με μέταλλο και προσωπικότητα που αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο και μόλις σταμάτησε τον είδαμε να προσφέρει πολλά σαν τιμ μάνατζερ σε ομάδες υψηλών προδιαγραφών σαν το Περιστέρι. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε την προπονητική και αφήνει το στίγμα του, καταφέροντας να πετυχαίνει πολλά όπου έχει κοουτσάρει. Πέρυσι, βρέθηκε στο Δούκα υπό δύσκολες συνθήκες, πιο πριν στο Παγκράτι και πλέον μέσω του Διαγόρα κάνει την “έκρηξή” του.

Με το “μέταλλο” και τις πλούσιες γνώσεις του, διαχειρίζεται ιδανικά σπουδαίες προσωπικότητες σαν τους μετρ των ανόδων και των επιτυχιών όπως ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο Μιχάλης Πολυτάρχου, ο Νίκος Λιακόπουλος, ο Κώστας Μαχαίρας, ο Χρήστος Πετροδημόπουλο, ο Γιώργος Κουκάς και ο Μιχάλης Καρασταμάτης και δίνει ρόλο σε παίκτες σαν τον Γιώργο Γκιουζέλη, τον Λάμπρο Βλάχο και τον Γιάννη Αγγελόπουλο, που στην καλή τους μέρα γίνονται πρωταγωνιστές, ενώ αξιοποιεί και κάποια νεαρά παιδιά.

Αυτό που ανεβάζει κι άλλο το μέγεθος της επιτυχίας και της πρόκρισης στο Κύπελλο είναι πως ο Πανιώνιος είχε 6 ξένους (ως επί το πλείστον Αμερικανούς), τη στιγμή που οι Αιγαλεώτες δεν έχει καν χρειαστεί να αποκτήσουν τον κοινοτικό που δικαιούνται. Η μάχη της ανόδου είναι σκληρή και ακόμα δεν έχουμε δει πώς θα ανταποκριθεί ο Διαγόρας στα ντέρμπι με τους άλλους διεκδικητές των πρώτων θέσεων, ενώ και η συνέχεια στο Κύπελλο θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ο πήχης είναι ψηλά και ο Χούμπαυλης φαντάζει ιδανικός τη δεδομένη χρονική στιγμή για να κρατήσει τις ισορροπίες και να αναδείξει τις ηγετικές ικανότητες όλων αυτών των σημαντικών παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ.

Σχετικά άρθρα