Σχετικά με τις δηλώσεις του κόουτς Τζήμα μετά το παιχνίδι της Μυκόνου με τον Μίλωνα, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε το εξής:

Αγαπητοί φίλοι το 2010 όταν τότε ο Ίκαρος ανέβαινε από τη Β’ εθνική στην Α2 έλεγα δημόσια ότι η διαιτησία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, με αξιοπιστία και με διαφορετικό τρόπο από αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα. Τότε είχα καταθέσει την ιδέα, κατευθείαν μετά από το τέλος κάθε αγώνα ένα διοικητικό στέλεχος από τα δύο αγωνιζόμενα σωματεία να καταθέτει στον κομισάριο σε κλειστή επιστολή τα σχόλια του για τη διαιτησία του αγώνα. Παράλληλα, κι ο παρατηρητής διαιτησίας να καταθέτει ένα πρώτο κείμενο παρατηρήσεων με κριτική των 3 διαιτητών αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με κλειστό φάκελο.

Σε περίπτωση παραπόνων για τη διαιτησία, τότε, κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα προσφυγής σε ανώτατο πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΟΚ καταθέτοντας τις 3 επιστολές και το βίντεο του αγώνα στη ΚΕΔ. Αν πάλι ο σύλλογος δεν ικανοποιηθεί από την απόφαση θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία προσφεύγοντας σε δεύτερο βαθμό σε μία ανεξάρτητη επιτροπή τριών καθηγητών διαιτησίας, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί από το σύνολο των διαθεσίμων καθηγητών διαιτησίας μετά από ψηφοφορία μεταξύ όλων των ομάδων των Εθνικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης και της Basket League. Φυσικά και οι 3 καθηγητές διαιτησίας θα πρέπει να βρίσκονται εκτός της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η αμεροληψία τους. Ο παρατηρητής διαιτησίας θα κρίνεται άμεσα από τις παρατηρήσεις των τριών καθηγητών διαιτησίας.

Τώρα, σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι του Μίλωνα με τη Μύκονο, αρχικά θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για τον αθλητικό πολισμό που βγάζει ο σύλλογος αλλά και όλο το νησί της Μυκόνου. Η ομάδα μας είχε μία άψογη φιλοξενία και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας φίλαθλος που να μην χαίρεται με την εμφάνιση μίας υγιούς ομάδας όπως η Μύκονος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο, άκουσα τις δηλώσεις του coach Τζήμα, όπου μεταξύ άλλων μετέφερε κάποια παράπονα για τις επαφές που υπήρξαν την ώρα του αγώνα. Το μπάσκετ εκτός των άλλων είναι στατιστική και μαθηματικά, οπότε με μεγάλη εκτίμηση θα ήθελα να πω στον coach ότι όταν μία ομάδα κερδίζει με 17 πόντους και η άλλη (σ.σ. Μύκονος) ομάδα με μικρό ρόστερ κι όχι με ιδιαίτερα αμυντικούς αθλητές καταφέρνει να το γυρίσει με σκληρή άμυνα και πολλές φορές στα όρια του φάουλ, δεν είναι λογικό να πηγαίνει με διαφορά πρώτη στις βολές.

Προσωπικά και μιλώντας αντικειμενικά θεωρώ ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα έπρεπε να σφυρίξουν τρεις διαιτητές με μεγαλύτερη εμπειρία από επίπεδο Α1 γιατί τέτοιο ήταν και το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε. Άλλωστε, αυτό συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου,. Ο πρώτος διαιτητής, κ. Λιότσιος, εξαιρετικός διαιτητής, θεωρώ ότι στάθηκε στο ύψος του και στις απαιτήσεις του αγώνα, όποτε χρειάστηκε έδειξε ψυχραιμία και είχε αρτιότητα στα σφυρίγματα του, οπότε θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει η ελληνική διαιτησία από νέους διαιτητές. Ο δεύτερος, ο κ. Κουτσοδήμος νομίζω είχε θετική παρουσία, ενώ ο τρίτος, ο κ. Λογοθέτης θεωρώ ότι πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για αυτό το υψηλό επίπεδο παιχνιδιών.