Ο Κώστας Σλούκας κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει την απόφαση του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2019 να αποχωρήσει από το παιχνίδι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2020 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο διεθνής γκαρντ είχε απαντήσει πως:

«Πρόκειται για κάτι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ. Το να φεύγει ένα τόσο μεγάλο κλαμπ από το γήπεδο, είναι κάτι στενάχωρο, αλλά η τότε απόφαση αποδεικνύεται σωστή ακόμη και σήμερα, η απόφαση των προέδρων τους δικαιώνει και καλώς πράξανε.

Είναι στενάχωρο μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, με τόσες παρουσίες στο Final Four, με δύο κατακτήσεις ευρωπαϊκών στα τελευταία δέκα χρόνια να φεύγει από το γήπεδο, είναι κάτι παράξενο και είναι κακό για το μπάσκετ το ίδιο.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι καθόλου καλή και πρέπει να κάνουμε κάτι για να πάμε το μπάσκετ της Ελλάδας μπροστά. Άμεσα κιόλας να γίνει και να φτάσει το μπάσκετ εκεί που πρέπει».

Σχετικά άρθρα