Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν μπορείς να νικήσεις με έναν μόνο παίκτη. Όσο κι αν προσπαθεί ο Μπέικον, όσο κι αν επιχειρεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα, έχουμε να κάνουμε με μια σκληρή διοργάνωση, με συνεχείς απαιτητικούς αγώνες που για να κερδηθούν χρειάζεται ομαδική προσπάθεια.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δε συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Και εξηγούμαστε… Μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό, υποτίθεται ότι οι «πράσινοι» θα έβγαζαν αντίδραση, θα έβγαινε στο παρκέ ο εγωισμός τους και το αναχρονιστικό «ένας εναντίον ενός» που παίζουν από την αρχή της σεζόν θα μετατρεπόταν σε «γινόμαστε ομάδα».

Ωστόσο, κόντρα στην Μπάγερν ο Παναθηναϊκός έφτασε να μοιράσει μόλις 7 ασίστ στο παιχνίδι! Ναι, καλά διαβάσατε! 7 ολόκληρες ασίστ, εκ τω οποίων οι 3 από τον Γουόλτερς! Το νούμερο είναι κυριολεκτικά αστείο -και φυσικά απαράδεκτο- για παίκτες επιπέδου Euroleague.

«Όπως είπα πρέπει να σηκωθούμε και να παλέψουμε, να βελτιωθούμε και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι» δήλωσε ο Ράντονιτς μετά τη νέα συντριβή στο Μόναχο, από τον οποίο δεν έχουμε δει πάντως κάποια plays της προκοπής στην επίθεση. Isolation κι άγιος ο Θεός! Ατομικές προσπάθειες και σουτ-προσευχές κι αν μπει η μπάλα στο αντίπαλο καλάθι μπήκε.

Όχι ότι στην άμυνα η εικόνα είναι καλύτερη… Ασύνδετος παντού ο φετινός Παναθηναϊκός και η δικαιολογία ότι άργησε να μονταριστεί δεν μπορεί να ευσταθεί πλέον. Και, μέχρι στιγμής, αποδεικνύεται ότι το «μπάλωμα πολυτελείας» με τον (εξαιρετικό κατά κανόνα στην επίθεση) Μπέικον απλά καλύπτει εν μέρει τον πολύ κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Ο χρόνος περνάει και η πίεση γίνεται αφόρητη για τον Παναθηναϊκό. Αν στο Τριφύλλι δεν καταλάβουν έγκαιρα ότι το συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού δεν έχει καμία απολύτως τύχη, και η φετινή χρονιά θα χαθεί από πολύ νωρίς. Άκου 7 ασίστ σε αγώνα Euroleague…