Ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή στον Alpha το Σάββατο (15/6) σχολίασε τον πέμπτο τελικό ανάμεσα στο Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ανακυτικά όσα είπε:

«Μπράβο στον Ολυμπιακό και μπράβο στον Παναθηναϊκό. Πέραν τον πανηγυρισμών που είναι φυσιολογικοί και βλέπουμε τις εικόνες, είχαμε δυο ομάδες οι οποίες διαφήμισαν το μπάσκετ. Έχουμε κορυφαίο πρωτάθλημα, έχουμε δυο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και από τις κορυφαίες του κόσμου. Αν υπήρχε ισοπαλία θα ήταν η δικαιότερη. Δεν υπάρχει ισοπαλία.

Οι παίκτες και οι προπονητές έκαναν την υπέρβαση. Οι ομάδες δεν είχαν καμία σχέση μ’ αυτό που είδαμε στο Final Four, καμία. Είχαν αρχίσει να ξεμένουν από μπαταρία, από “καύσιμα”. Διεκπεραίωσαν, αναλόγως των δυνατοτήτων και των δυνάμεων που είχαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Ανατροπή στην ανατροπή. Δηλαδή διαφήμιση του μπάσκετ.

Να σου πω κάτι, όπως δεν δικαιούται να μιλάει χτες για διαιτησία ο Παναθηναϊκός, διότι έκανε 11 πόντους και άφησε τον Ολυμπιακό να του “ροκανίσει” την διαφορά και άφηνε κάποια τρίποντα ανεμπόδιστα, άλλο τόσο δεν δικαιούται να μιλάει ο Ολυμπιακός όταν στην επαναφορά στο ένα λεπτό και ενώ όλα παίζονται, μένει η μπάλα στα χέρια. Αυτά είναι λάθη που δικαιούμαστε να τα κάνουμε εμείς οι τρεις που είμαστε άσχετοι, δεν μπορούν να τα κάνουν επαγγελματίες παίκτες. Τραγικό λάθος.

Είχε ο Ολυμπιακός την ευκαιρία με το 2-0, έχασε την ευκαιρία στο ΣΕΦ, έχασε προπονητικά και στην συνέχεια έγινε τούμπα. Όταν είσαι με 2-0 και έχεις δυο ευκαιρίες, μια εντός και μια εκτός, τις αφήνεις να χαθούν, χάθηκαν, τέλος. Εγώ στα τελευταία πέντε λεπτά από τον Παναθηναϊκό είδα παιχνίδι διαχείρισης, δεν πατούσε κανείς μέσα στην περιοχή. Του βγήκε τελικά του Αταμάν και τώρα είναι θριαμβευτής. Είναι πολύ απλά. Δυο ομάδες που έπαιξαν ισάξια».

Σχετικά άρθρα