Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του 42χρονου μεσοεπιθετικού, Σωτήρη Τσάτσου ο οποίος αγωνίζεται στον ΑΟ Διαβολιτσίου της ποδοσφαιρικής Γ’ Εθνικής, για το γεγονός ότι οι μικρότερες κατηγορίες εξακολουθούν και βρίσκονται στον «πάγο», λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 στο «Κόκκινο», τρεις αθλητές στη Θεσσαλονίκη προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Εχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση.

Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια».

Για την συγκέντρωση της Παρασκευής δήλωσε: «Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά εμείς στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;».

Σχετικά άρθρα