Τρεις ενστάσεις κατέθεσε ο Προμηθέας Πατρών, μετά τον πέμπτο ημιτελικό της σειράς με το Λαύριο, που βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί εκκίνηση στους τελικούς (Παναθηναϊκός-Λαύριο) μέχρι να αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ.

Η πρώτη ένσταση αφορά στη φάση των 46 δευτερολέπτων πριν τη λήξη, όταν ο Κόζι του Λαυρίου υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ στον Τζέριαν Γκραντ για να ακολουθήσει έντονη αψιμαχία ανάμεσα σε Γιάννη Αγραβάνη και Κόζι. Εν αντιθέσει με τον Κόζι που πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια (συμπλήρωσε 2 αντιαθλητικά), ο Γιάννης Αγραβάνης δεν αποβλήθηκε μετά το δεύτερο αντιαθλητικό, με αποτέλεσμα να σουτάρει 1/2 βολές στο κρισιμότερο σημείο και με το σκορ στο 77-73. Όπως υποστηρίζουν στον Προμηθέα, ο Γιάννης Αγραβάνης έπρεπε να έχει αποβληθεί και να εκτελέσει ο αντικαταστάτης του τις δύο βολές.

Από την πλευρά τους, οι διαιτητές τα… έριξαν στη γραμματεία, καθώς υποστήριξαν ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι ο Γιάννης Αγραβάνης είχε ακόμη ένα αντιαθλητικό.

Οι άλλες δύο ενστάσεις, αφορούν στο καλάθι που μέτρησε, με τον Αγκμπελίζ να απομακρύνει την μπάλα από τη στεφάνη και στο πρώτο φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη, το οποίο σύμφωνα με τους Πατρινούς έπρεπε να χρεωθεί στον Κλαβέλ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας:
«Χθες οι κύριοι Μάνος και Καρακατσούνης ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Είναι δεδομένη η «εκτίμηση» που έχουν για την ομάδα μας και φροντίζουν να το δείχνουν κάθε φορά που μας διαιτητεύουν.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας που βλέπει και γνωρίζει τι γίνεται όλο αυτό το διάστημα δεν αντιδρούσε. Για το καλό του αθλήματος έκανε υπομονή.

Όμως, χθες ο κ. Μάνος και ο κ. Καρακατσούνης ήταν «απολαυστικοί». Το ξέραμε ήδη πριν ξεκινήσει ο αγώνας το τι θα επακολουθούσε (από τη στιγμή που όρισε αυτούς τους δύο η ανεξάρτητη ΚΕΔ).

Αλλά αυτό που έκαναν ξεπέρασε κάθε φαντασία μας. Και στο τέλος ήταν τέτοια η σπουδή τους να «τελειώσουν τη δουλειά» που θολωμένοι έκαναν το μοιραίο λάθος. Και τώρα ρίχνουν το φταίξιμο στη γραμματεία.

Παραδέχονται εγγράφως το εξόφθαλμο λάθος τους που αλλοίωσε το αποτελέσμα του αγώνα αλλά ρίχνουν την ευθύνη στη γραμματεία. Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να βγάλουμε ως ΚΑΕ αυτή την ανακοίνωση αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της».

Σχετικά άρθρα