Ο Ολυμπιακός Β’ ηττήθηκε από τον Κολοσσό Ρόδου με 71-78 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο σχόλιο του κόουτς Τσαλδάρη στο Thrylos24.gr ήταν το εξής: «Αρχικά συγχαρητήρια στον Κολοσσό, άξιζε τη νίκη στην αναμέτρηση και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια. Εμείς ήμασταν αρκετά νευρικοί απ’ το ξεκίνημα στις επιλογές μας, επιθετικά. Οι παίκτες μας προσπάθησαν αμυντικά, δεν έχω παράπονο. Ίσως κάποια λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης, έδωσαν την ευκαιρία στον Κολοσσό, να έχει μια διαφορά στο ημίχρονο. Αυτό που είπαμε στα αποδυτήρια είναι το να αποβάλλουμε τη νευρικότητα, να προσπαθήσουμε να μείνουμε στους κανόνες μας, αμυντικά και επιθετικά. Αυτό θεωρώ πως ήταν και το κλειδί, και η ομάδα του Ολυμπιακού Β’ έμεινε στο ματς, γύρισε την αναμέτρηση από μια διψήφια διαφορά, παλεύοντας ως το τέλος. Εκεί μέτρησαν οι λεπτομέρειες, η εμπειρία, η ικανότητα. Ο Κολοσσός είχε αυτά τα στοιχεία, εμείς δε τα είχαμε και κέρδισε δίκαια!»

Σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση των νεαρών παιδιών της Αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού, δήλωσε:

«Δε θέλω να αδικήσω κανέναν. Όλα τα παιδιά δουλεύουν, είναι πιστά στο πλάνο, στα όσα ζητάμε προπονητικά. Αυτό είναι νομοτελειακό, όταν κάνεις προπόνηση, όταν προσπαθείς και θέλεις να διακριθείς, έρχεται από μόνο του. Σίγουρα τα παιδιά, τα οποία τα είχαμε από Εφήβους και τώρα τα βλέπουμε να παίζουν ως «άνδρες» και να είναι ανταγωνιστικοί, προσφέροντας, σίγουρα μας κάνει χαρούμενους».

Σχετικά με το κομμάτι της αναμέτρησης, το οποίο ολιγώρησε η ομάδα του και θα πρέπει να «δουλευτεί» στην προπόνηση, ο ίδιος είπε:

«Η άμυνα του Κολοσσού μας έβγαλε από τις επιθετικές μας συνήθειες. Αυτό φάνηκε από τη χαμηλή δημιουργία, αλλά και τον χαμηλό αριθμό ασίστ που είχαμε. Δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, ως προς το επιθετικό κομμάτι. Σχετικά με την άμυνα, εκεί μέτρησε η ικανότητα, είδαμε τους παίκτες του Κολοσσού να σκοράρουν «δύσκολα» καλάθια στο τέλος του χρόνου. Γι’ αυτό οφείλεται η ικανότητα, τύχη και συγκέντρωση.

Για το αν ήταν ένα καλό μάθημα, ενόψει εκκίνησης της Α2 είπε χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα, το να παίζεις με έναν πολύ καλό αντίπαλο, είναι καλό για τους παίκτες που διαθέτουμε. Θέλω να σταθώ στο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού Β’ δίνουν εδώ και δύο βδομάδες συνεχόμενα παιχνίδια. Υπήρχε συσσωρευμένη κούραση, σωματική και πνευματική. Παρόλα αυτά, με κάνει χαρούμενο το ότι δεν «αφήσαμε» το ματς, αντιθέτως δώσαμε ό,τι είχαμε για να γυρίσουμε την αναμέτρηση. Σίγουρα, από τέτοια ματς, η ομάδα μας μόνο να κερδίσει μπορεί».

Σχετικά με το επίπεδο της ομάδας του Ολυμπιακού Β’ ενόψει πρωταθλήματος:

«Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε, αρκετή δουλειά να βάλουμε μες στο γήπεδο. Τις τελευταίες δύο βδομάδες είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια κι αυτό είναι καλό, διότι βρήκαμε ρυθμό. Δουλέψαμε αρκετά την τακτική μας, που σίγουρα θα μας χρειαστεί στο πρωτάθλημα. Όμως, αφήσαμε πίσω σημαντικές προπονήσεις, αρκετά κρίσιμες για το πώς θα δομηθεί η συνοχή, αμυντικά και επιθετικά».

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Τσαλδάρης απάντησε και σχετικά με το ποια ομάδα της Α2 θα τον δυσκολέψει περισσότερο: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει κατάκτηση πρώτης θέσης. Υπάρχει για εμάς και την ομάδα μας, κάθε Σάββατο παιχνίδι! Δεν μπορείς να κοιτάς μακροπρόθεσμα στο μπάσκετ. Αυτό είναι η μεγαλύτερη παγίδα».

Σχετικά άρθρα