Ο Γιώργος Τσαλμπούρης παραχώρησε συνέντευξη στον διαδικτυακό τόπο του ΕΣΑΚΕ (esake.gr) και μίλησε για τη νίκη και την εμφάνισή του στο ντέρμπι με τον Άρη, τη συνεργασία του με τον Άρη Λυκογιάννη, αλλά και το δικό του μέλλον.

Προέρχεστε από νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Άρη. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ;

Σημαίνει πολλά για την ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης και οποιεσδήποτε κι αν είναι οι συνθήκες είναι πολύ σημαντικό να νικήσει αυτό το παιχνίδι. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό για αυτή την ομάδα που έχει ξεκινήσει άσχημα και θέλαμε μια νίκη ώστε να δώσει ώθηση για τη συνέχεια.

Ήσουν ο κορυφαίος της ομάδας σου, στην πιο παραγωγική σου μέρα.

Για εμένα είναι απλώς μια καλή εμφάνιση. Σημασία έχει πως νικήσαμε. Ελπίζω να έρθουν κι άλλες νίκες.

Τη χρειαζόσουν μια τέτοια εμφάνιση; Σου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια;

Έχουμε παίξει μόλις έξι παιχνίδια φέτος. Είχα και καλές και κακές εμφανίσεις μέχρι τώρα. Προσπαθώ κι εγώ να βρω μια σταθερότητα. Ήρθα αργά στην ομάδα. Θέλω να ελπίζω ότι και με τον κόουτς Λυκογιάννη θα βρω πιο γρήγορα ρόλο στην ομάδα.

Είναι σύμπτωση πως η δική σου καλή εμφάνιση συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του νέου προπονητή, με τον οποίο έχετε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν;

Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο… Ξέρω πολύ καλά τι θέλει και τι ζητάει από εμένα ο συγκεκριμένος προπονητής. Αισθάνομαι πιο άνετα και μου βγήκε καλύτερα το παιχνίδι.

Στα 24 χρόνια σου αγωνίζεσαι σε τρίτη διαφορετική ομάδα στην Basket League. Είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία σου;

Δεν μπορώ να πω αν είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα θέλω να έχω μεγαλύτερη συνέπεια. Στην αρχή στην ΑΕΚ ήμουν μικρός σε ηλικία και δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής. Στη συνέχεια άρχισα να έχω περισσότερο και μετά πάλι λιγότερο. Αυτό που ζητά κάθε αθλητής είναι να είναι συνεπής. Να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνω. Να μην έχω απλώς κάποιες «εκρήξεις».

Οι σκέψεις σου, οι στόχοι σου για το μέλλον ποιοι είναι;

Δεν μου αρέσει να κοιτάω πολύ μακριά. Δεν νομίζω πως σου κάνει καλό να κοιτάς μακριά. Ο στόχος μου είναι το επόμενο παιχνίδι μας. Παίζουμε στον Κολοσσό. Αυτό που θέλω παιχνίδι με το παιχνίδι και χρονιά με τη χρονιά είναι να κάνω και ένα βήμα παραπάνω.

Σχετικά άρθρα