Αντίθετος στο σενάριο που εξετάζουν κατά καιρούς αρκετοί παίκτες του NBA περί μετακόμισης στην Ευρώπη, είναι ο παλιός άσος του Ολυμπιακού Τζος Τσίλντρες, ο οποίος κατά το παρελθόν δε μάσησε καθόλου τα λόγια του.

«Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι παίκτες είναι ότι ανεξάρτητα από την προσφορά που έχουν στα χέρια τους, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όντως θα λάβουν όλα τα χρήματά τους» είπε ο Αμερικανός φόργουορντ και συμπλήρωσε: «Αν κάποιος δεν παίξει καλά ή η ομάδα του μείνει εκτός πλέι οφ, τότε απλά παύουν να σε πληρώνουν. Ξέρω μάλιστα αρκετούς παίκτες που απλά τα μάζεψαν κι έφυγαν, επειδή δεν ήθελαν να φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια ούτως ώστε να λάβουν τα χρωστούμενα».

Καταλήγοντας, ο «αφάνας» εξηγεί ότι: «Στο NBA τα πάντα είναι επικεντρωμένα στους παίκτες, όμως στην Ευρώπη τα πάντα κινούνται αποκλειστικά γύρω από τους προπονητές. Σε αναγκάζουν να προσαρμοστείς στο σύστημά τους κι έχουν πραγματικά μεγάλη ιδέα για το μπάσκετ που παίζουν, καθώς θεωρούν πως το NBA είναι απλά ένα παιχνίδι των δρόμων. Όσοι αποφασίσουν να πάνε στην Ευρώπη, καλό θα είναι πρώτα να κάνουν μια σωστή έρευνα αναφορικά με αυτά που πρόκειται να βρουν μπροστά τους».

Ο ίδιος πάντως τα ‘κονόμησε χοντρά όσο διάστημα αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό!

Σχετικά άρθρα