Την αποκάλυψη ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη έκανε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Σε κείμενό του με τον τίτλο «Black Lives Matter» και στο οποίο μιλά για τους κινδύνους που έχουν οι ζωές των Αφροαμερικανών, ο ζωντανός θρύλος των Λέικερς και παλαιότερα των Μιλγουόκι Μπακς επιχειρεί να περάσει στον κόσμο ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και οφείλει να προσέχει ιδιαίτερα.

Διότι, όπως έχει αποδειχθεί, είναι πιο πιθανό για τους Αφροαμερικανούς να πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία, καρκίνο και καρδιακά προβλήματα. Στο σημείο εκείνο ο Τζαμπάρ κάνει την αποκάλυψη:

«Έχω περάσει καρκίνο στον προστάτη, λευχαιμία και έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς. Είμαι τυχερός επειδή είμαι διάσημος ώστε να έχω αρκετή οικονομική ασφάλεια για να λάβω την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ένας θρύλος του ΝΒΑ στην δική του βάρδια».

Ο Τζαμπάρ πάσχει από μυελογενή λευχαιμία από το 2008 ενώ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην καρδιά το 2015. Η είδηση ωστόσο ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την αφροαμερικανική κοινότητα προκειμένου ο κόσμος να υποβάλλεται πιο συχνά σε εξετάσεις, δεδομένων και των προβλημάτων που παρατηρούνται στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα