Στο παρελθόν ο Μάνου Τζινόμπιλι αποφάσισε να αναλάβει δράση αναφορικά με ένα ιδιαίτερα «ευαίσθητο» ζήτημα.

Μαθαίνοντας, λοιπόν, ότι στην Ουγκάντα επρόκειτο να ψηφιστεί νόμος, βάσει του οποίου η ομοφυλοφιλία θα τιμωρούνταν με θάνατο (!), ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter αίτηση όπου καλούσε τους διαδικτυακούς φίλους και οπαδούς του να υπογράψουν ενάντια στο συγκεκριμένο -ακραίο- μέτρο.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ύστερα από ένα μικρό χρονικό διάστημα, το εν λόγω σχέδιο αποσύρθηκε τουλάχιστον προσωρινά.

Βεβαίως θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς πως αυτό συνέβη χάρη στον Αργεντινό σούπερσταρ, καθώς πάνω απ’ όλα ήταν η δραστηριότητα επισήμων φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ευρύτερη κατακραυγή τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Όμως σε κάθε περίπτωση, είναι προς τιμήν και του -παλαίμαχου πλέον- άσου των Σπερς που επέδειξε μια κάποια ευαισθησία απέναντι σε τέτοιου είδους κομβικά ζητήματα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε μέσο της πατρίδας του: «Δεν μπορούσα να μείνω αδρανής μπροστά σε μια τόσο άθλια απόφαση».

Σχετικά άρθρα