Ο Βαγγέλης Τσάπας είναι από τους παράγοντες που σε όποια ομάδα εμπλέκονται την ανεβάζουν επίπεδο. Τρανό παράδειγμα ο Φάρος. Η ομάδα του Κερατσινίου με τον Τσάπα έφτασε από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, μέχρι και την Α1, παρότι δεν θέλησε να αγωνιστεί εκεί σαν Φάρος.

Ο ίδιος αποτελεί έναν από τους πιο… μπασκετικούς ανθρώπους που μπήκαν στο άθλημα της πορτοκαλί θεάς και με την… τρέλα του και το μεράκι του έχει ήδη πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τον τελικό του Κυπέλλου το 2016;

Πλέον τέτοιες πορείες ονειρεύονται και στον Ιωνικό, όπου η… καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί, αφού οι Νικαιώτες, έχοντας έντονο το… άρωμα του Φάρου στο ρόστερ τους, είχαν ξεκινήσει πέρσι μια ξέφρενη πορεία στο Κύπελλο και με μπροστάριδες τους Βασιλόπουλο και Κανονίδη, απέκλεισαν μέχρι και ομάδα από την Α1 (Τρίκαλα).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, καθώς αποδείχθηκε πως πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να κοντράρει το… τρένο της Νίκαιας στη Β’ Εθνική, το οποίο συνεχίζει και φέτος την ασταμάτητη πορεία του, προβάροντας την άνοδό του στα… σαλόνια της Α1, που αναμφίβολα θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο.

Τα σχέδια του Βαγγέλη Τσάπα για τον Ιωνικό είναι μεγάλα και το… ταβάνι τους είναι ακόμα μακρινό. Εξάλλου ο Ιωνικός εδώ και χρόνια έχει μείνει μακριά από τα χαμηλά στρώματα και πλέον είναι ώρα να επιστρέψει εκεί που τον προστάζει ο κόσμος και η Ιστορία του. Με τον Τσάπα μπλεγμένο μέσα στα πράγματα, η Α1 φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Σχετικά άρθρα