Το πρωτάθλημα της Α2 ξεκινάει αύριο, με τον Ιωνικό Νικαίας να θεωρείται το μεγαλύτερο φαβορί για άνοδο. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Βαγγέλης Τσάπας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Τόλη Κοτζιά και του Μάνου Ζερβάκη και επισήμανε πως ήταν κακή στιγμή ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Ιπποκράτη Κω.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Νικαιωτών ανέφερε ότι πρέπει η ομάδα του να αποδείξει την ανωτερότητά της στο παρκέ, ενώ έκανε και εκτίμηση για το πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Τσάπα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Τόλη Κοτζιά και του Μάνου Ζερβάκη:

– Για το ρόλο του φαβορί που έχει η ομάδα του στο πρωτάθλημα της Α2: «Είμαστε φαβορί στα λόγια μόνο. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Ιπποκράτη Κω ήταν μια κακή στιγμή. Δεν είχαμε ως στόχο να κατακτήσουμε το Κύπελλο, όμως θέλαμε μια καλή πορεία. Ο Ιωνικός Νικαίας ταλαιπωρείται από… μη επιτυχημένες πορείες τα τελευταία χρόνια και είχαμε βάλει σκοπό να αλλάξει αυτό. Βασικός στόχος μας όμως είναι το πρωτάθλημα. Τώρα έχουμε να αποδείξουμε ότι τα χαρτιά λένε την αλήθεια».

– Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας:
«Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ ισχυρή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Απ’ όσο μαθαίνω, δεν θα είμαστε μόνοι μας σε αυτό το παιχνίδι αφού θα έρθουν και φίλαθλοί μας. Γενικότερα, δεν υπάρχει εύκολο ματς στην Α2. Κάθε παιχνίδι, ειδικά τα εκτός έδρας, είναι δύσκολο σε αυτή την κατηγορία. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο “πρέπει”. Ότι πρέπει να το φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

– Για το πρωτάθλημα της Α2:
«Καστοριά και Καρδίτσα έχουν κάνει επενδύσεις, ο Διαγόρας έρχεται με διάθεση. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο Απόλλων Πατρών. Το κανονικό μπάσκετ παίζεται στην Α2 και όχι στην Α1. Είναι πολύ πιο δύσκολο και στα οικονομικά. Δεν υπάρχουν χορηγίες, δεν υπάρχει τηλεόραση. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να βάζουν από την τσέπη τους για να καλύψουν τα έξοδα».

– Για την παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα με συγκινητικό τρόπο. Όταν χάσαμε στο Κύπελλο στάθηκαν δίπλα μας. Η ομάδα ήταν εκτός πρώτης γραμμής για πολλά χρόνια. Υπάρχει αγάπη και ζεστασιά. Δεν απαιτούν τη νίκη, αλλά είναι κοντά σου. Τώρα εμείς έχουμε ένα σκοπό. Να κάνουμε χαρούμενη την πόλη».

– Για την εμπορική συμφωνία με την εταιρεία Affidea: «Αυτό που πετύχαμε με την Affidea για μια διετή συμφωνία είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό. Είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία πανευρωπαϊκού επιπέδου και την ενδιαφέρει να διαφημιστεί μέσω του μπάσκετ. Ακόμα και μέσω ομάδας Α2. Φέτος φτιάχτηκε ο Ήφαιστος Λήμνου και το νησί της Λήμνου ακούγεται και διαφημίζεται. Αν εξαλειφθεί τελείως το φαινόμενο της βίας, τότε θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα έσοδα. Το πρωτάθλημα της Α1 θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό κι αυτό θα φέρει έξτρα έσοδα στις ομάδες».

– Για το ποιες ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο: «Ηρακλής, Διαγόρας Δρυοπιδέων, Καστοριά και Καρδίτσα. Πιο πίσω θα έβαζα τον Κόροιβο και το Ψυχικό».

– Για τα οικονομικά δεδομένα της Α2: «Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ πιο δύσκολο να ανταπεξέλθει κάποιος. Φέτος υπάρχουν 11 ταξίδια. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό. Να μειωθούν οι 16 ομάδες. Είναι πάρα πολλοί οι 30 αγώνες. Προσθέστε και τα playoffs. Είναι εξαντλητικό σε οικονομικό επίπεδο για τις ομάδες».