Με απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ, τρεις παίκτες της, οι Χρυσικόπουλος, Μωραΐτης και Κατσίβελης, δεν έδωσαν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ρώτησε την Ομοσπονδία για το αν γνώριζε για το κρούσμα στο Κολοσσός-Προμηθέας, χωρίς να πάρει απάντηση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ, προβλέπεται αφαίρεση δύο βαθμών από την ΑΕΚ και τιμωρία των παικτών που δεν παρέστησαν σε υποχρέωση της Εθνικής ομάδας.

Αυτή η τιμωρία μπορεί να είναι αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα από 1 ως 10 χρόνια, ενώ είναι πιθανή και η τιμωρία τους από τους αγώνες της ΑΕΚ από 6 μέχρι 12 μήνες.

Νωρίτερα, η ΕΟΚ πήρε επίσημα θέση για την άρνηση των παικτών της ΑΕΚ να ενισχύσουν την Εθνική μας ομάδα, αναφέροντας εξής:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα”.

Σχετικά άρθρα