Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στο παρελθόν εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τη διάρκεια των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώ σχολίασε αρνητικά την περίπτωση να αναλάβει ένας πρώην παίκτης την ΕΟΚ, αλλά και ότι όταν έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός δεν έκανε λόγο για αδικία.

Αναλυτικά όσα είχε πει στο gazzeta.gr ο πρόεδρος της ΕΟΚ:

Για το νομοσχέδιο: «Δεν ξέρω. Σ’ αυτόν τον τόπο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν, αλλά είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και ανήθικο. Ακόμη κι η πρόταση που γίνεται. Για τροποποίηση του άρθρου. Το ωραίο είναι, για να δεις πόσο αγράμματοι είναι αυτοί που την έγραψαν, πως λέει μέσα… εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμός της θητείας των μελών. Πού υπάρχει; Πώς γράφει «εξακολουθεί»; Υπάρχει περιορισμός στις θητείες; Δεν υπάρχει. Τι γράφει αυτός; Είναι αγράμματος αυτός που τα έχει γράψει αυτά κι αυτοί όλοι που παρέσυραν τον Αυγενάκη και τον κάθε Αυγενάκη. Αυτός είχε εμφανιστεί ποτέ στο αθλητικό κίνημα; Πριν μπει Υφυπουργός Αθλητισμού, τον γνώριζες; Τον είχες δει πουθενά; Δεν τον είχα δει ποτέ σε αθλητικό χώρο. Εγώ πήγαινα χρόνια στην Κρήτη και δεν είχε εμφανιστεί ποτέ. Από σπόντα έγινε Υφυπουργός».

Για τον Ολυμπιακό:
«Όχι. Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Αυτά είναι λόγια… Όταν έπαιρνε τα πρωταθλήματα γιατί δεν μιλούσε για αδικία; Με τους ίδιους διαιτητές τα έπαιρνε. Αυτά είναι μετάθεση ευθύνης. Δεν φταίω εγώ, φταίει ο διαιτητής. Και στο ποδόσφαιρο το ίδιο συμβαίνει, όποιος χάνει βγαίνει και φωνάζει».

Για το σενάριο να αναλάβει ένας πρώην παίκτης την ΕΟΚ: «Είναι προσόν ο πρώην παίκτης; Δεν κατάλαβα καλά. Τι είναι; Έπαιξε μπάσκετ εκείνη τη στιγμή και μάλιστα έναντι κάποιας αμοιβής. Τα διοικητικά τους προσόντα δεν κρίνονται από αυτά που έκαναν στο παρκέ».

Σχετικά άρθρα