Το πρωτάθλημα της Βasket League για τη σεζόν 2021-2022 θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Τετάρτη (21/7).

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σούπερ Καπ με τη συμμετοχή των Παναθηναϊκού, Λαυρίου, ΑΕΚ και Προμηθέα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε το “τζάμπολ” της σεζόν για το επαγγελματικό μπάσκετ να πραγματοποιηθεί το διήμερο 25-26 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή του θεσμού του Super Cup.

Στο θεσμό που “εγκαινίασε” την προηγουμένη αγωνιστική περίοδο ο Σύνδεσμος θα πάρουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της περασμένης σεζόν της Stoiximan Basket League (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λαύριο Megabolt, ΑΕΚ, Προμηθέας). Το φετινό Super Cup θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας «Δημήτριος Τόφαλος».

Η έναρξη της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League ορίστηκε για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Αποφασίστηκε ακόμη η ανανέωση της συνεργασίας χορηγίας με την κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελοειδών, EKO, η οποία σταθερά βρίσκεται στο πλευρό του ΕΣΑΚΕ από το 2018 και την αναβίωση του θεσμού του All Star Game».

Σχετικά άρθρα