Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν αποκάλυψε ότι αρκετές ομάδες βρίσκονται σε συζητήσεις με την Euroleague και την Ένωση Παικτών, προκειμένου να γίνει μία γενική περικοπή των μισθών των παικτών.

«Η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχει μία γενική μείωση των εισοδημάτων και τα φαινόμενα αυτής της κρίσης είναι δύσκολο να υπολογιστούν. Οπότε και το μπάσκετ δεν θα είναι ένα ασφαλές… καταφύγιο. Όλοι θα έχουν απώλειες. Πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση Παικτών για μία γενική μείωση των συμβολαίων. Πρόκειται για ένα επώδυνο και τοξικό θέμα και κλείνοντας απλώς τα μάτια σε αυτό το πρόβλημα, δεν βοηθάς στην επίλυσή του» δήλωσε αρχικά ο Βατούτιν στο «TASS» και πρόσθεσε:

«Το ΝΒΑ και άλλες επαγγελματικές λίγες μπορούν να επανέλθουν γρήγορα, καθώς έχουν μηχανισμούς για τα εισοδήματά τους. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν έχει να κάνει με μπίζνες, αλλά περισσότερο με τη φιλοδοξία των ιδιοκτητών, ενώ είναι συνυφασμένο με την επιτυχία του πρότζεκτ τους. Η μείωση μισθών είναι μία περίπλοκη απόφαση, με πολλά παρελκόμενα».

Σχετικά άρθρα