Γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά αναφορικά με το επόμενο ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο 18χρονος ύψους 2,20μ. Γάλλος σέντερ, ο οποίος θεωρείται ως το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ, άφησε τη Βιλερμπάν για τη Μετροπολιτάν ’92 έναν σύλλογο που δεν συμμετέχει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μιλώντας στα ΜΜΕ της γαλλικής λίγκας ο Ουεμπανιαμά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ανυπομονώ για το ντραφτ στο ΝΒΑ, αλλά θέλω επίσης να το απολαύσω την τελευταία μου χρονιά στη Γαλλία. Ξέρω ότι στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, δεν θα ζω πια εδώ. Έχω πραγματικά ένα καλό προαίσθημα για την επόμενη χρονιά. Παραμένω όμως συγκεντρωμένος και στοχεύω να βελτιώνομαι κάθε χρόνο.

Το πιο ενδιαφέρον είναι πάντα να βρίσκεις τον οργανισμό που θα σε φροντίζει τον παίκτη και την εξέλιξή του. Επομένως, είναι καλύτερα να είσαι δεύτερος, τρίτος ή 20ος στο ντραφτ αν έχεις μια καλύτερη καριέρα μετά. Δεν ξέρω αν είναι περηφάνια, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μου λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανείς μπροστά από μένα στο ντραφτ.

Αυτό που έχει σημασία για μένα αυτή τη σεζόν είναι πάνω απ’ όλα να εδραιώσω μια θέση ως πιθανή πρώτη επιλογή στο ντραφτ. Αυτός είναι ο στόχος μου, αντί να προσπαθώ να βάλω 15 κιλά και να ρισκάρω. Θέλω να δυναμώσω τον εαυτό μου, αλλά πάνω από όλα να προχωρήσω σε μια ευνοϊκή κατάσταση για το ΝΒΑ».

Σχετικά άρθρα