Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στην Euroleague και ο Γιώργος Βόβορας στάθηκε στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του, για να προκύψει το τελικό +23 κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

«Ήμασταν σοβαροί για 40 λεπτά. Το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Η Άλμπα είναι μία ομάδα που παίζει εξαιρετικά τα βασικά του μπάσκετ. Σε μεγάλο βαθμό ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Στην επίθεση είχαμε εξαιρετικό passing game, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και φτάσαμε σε μία δίκαια νίκη.

Η Άλμπα παίζει χωρίς συναισθήματα. Είτε είναι μπροστά με 20 πόντους είτε χάνει, θα παίξει το ίδιο μπάσκετ. Αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Αυτή είναι η Eυρωλίγκα. Πρέπει να είσαι 40 λεπτά alert και να παίζεις χωρίς συναισθήματα. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, πάνω σε αυτό περπατάμε. Γι’ αυτό προσπαθούμε.

Όπως εμείς έτσι και η Άλμπα είχε παράταση και ταξίδι. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Ήταν το ίδιο και γι’ αυτούς. Το σημαντικό είναι το πώς διαχειριζόμαστε το “πρέπει”. Σήμερα είχαμε 36 deflections, η πίεση πρέπει να βγαίνει στην άμυνα. Αν είσαι καλός εκεί, θα είσαι καλός και στην επίθεση. Από εκεί θα βρεις ρυθμό. Αν δεν έχεις άμυνα, δεν θα είσαι ανταγωνιστικός, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα όπως η Άλμπα», δήλωσε ο τεχνικός των «πράσινων».

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στον Κασελάκη, λέγοντας σχετικά: «Ο Ζακ Όγκαστ είναι εκτός αυτή τη στιγμή. Μας καλύπτει στο “5”. Κάποιες φορές επιλέγουμε τον Μήτογλου εκεί, είναι τακτικά θέματα αυτά, γιατί μπορεί να τραβήξει μακριά από τη ρακέτα τους ψηλούς. Ο Κασελάκης δεν έπαιξε στο προηγούμενο ματς, σήμερα ήταν κλειδί για εμάς. Οι παίκτες από τον πάγκο είναι κλειδιά. και το είδαμε σε όλες τις νίκες μας.

Ο Κασελάκης ήταν ο παίκτης-κλειδί. Μας βοήθησε πολύ. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δίνουν πάντα κάτι έξτρα στην ομάδα».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και δικαιούται να έχει δικό του γήπεδο με όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό».

Σχετικά άρθρα