Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ, καθώς κατάφεραν να απομονώσουν το μικρότερο μόριο που εξουδετερώνει εντελώς τον κορωνοϊό.

Αυτό το αντίσωμα είναι δέκα φορές μικρότερο από ένα σύνηθες και αποτελεί το κύριο συστατικό στοιχείο της δραστικής ουσίας Ab8, που αναπτύσσεται ήδη για πιθανή χρήση ως προφυλακτική αγωγή αλλά και θεραπεία της covid-19.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκαναν τη Δευτέρα (14/9) στην επιστημονική επιθεώρηση Cell οι Αμερικανοί ερευνητές, το Ab8 είναι πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη και θεραπεία της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σε ποντίκια και χαμστερς.

«Το Ab8 όχι μόνο έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε θεραπεία της νόσου covid-19, αλλά μπορεί και να χορηγηθεί για την πρόληψη της λοίμωξης. Αντισώματα μεγαλύτερα σε μέγεθος έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και έχουν γίνει καλά ανεκτά από τους ασθενείς κι αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι και το μικροσκοπικό Ab8 θα είναι αποτελεσματικό ως προφύλαξη αλλά και θεραπεία για την covid-19», είπε ο Τζον Μέλλορς, επικεφαλής του Τμήματος Μολυσματικών Νόσων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Σχετικά άρθρα