Στον ΣΚΑΪ μίλησε η πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Τετάρτης (14/10).

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας».

Και συμπλήρωσε: «Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» διαβεβαίωσε.

Mάλιστα, η κ. Παγώνη δήλωσε ότι τα 1000 με 2000 κρούσματα ημερησίως είναι πολύ απίθανο σενάριο, λέγοντας «Εάν όντως φτάσουμε εκεί, τότε τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

Ενώ επεσήμανε ότι: «Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη. Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα».

Τέλος, διευκρίνισε ότι «Ξεκινάνε οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις». Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως. Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί».

Σχετικά άρθρα