Τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, υποδέχτηκε την Δευτέρα (23/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η συνάντηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από το μπάσκετ, για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, εντυπωσιάζοντας τον Ζαγκλή με τις γνώσεις του.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της FIBA έκανε ένα πολύ ξεχωριστό δώρο στον Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς του έδωσε μία μπάλα, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, διοργάνωση σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ζαγκλής παραχώρησε δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας τα εξής: «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή, για μένα και την ομοσπονδία μας, αυτή η συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συνεχάρη για την ανάληψη της θέσης και τον ενημέρωσα για τα σχέδια της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στον αθλητισμό και είναι ένας άνθρωπος που εμφανώς αγαπάει και στηρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης Η συνάντηση ήταν μία ακρόαση του Προέδρου σε έναν Έλληνα που έχει μια υψηλή θέση στο αθλητικό γίγνεσθαι. Τα θέματα των διοργανώσεων αφορούν την Ομοσπονδία.

Ο Πρόεδρος είναι γνώστης της Κίνας και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον συνάδελφό του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Υποδέχτηκε μάλιστα τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό του έφερα μια μπάλα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχουμε φέρει ποτέ εις πέρας. Μπαίνουμε τώρα σε μία Ολυμπιακή χρονιά, με 4 Προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία έχουν τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μίνι παγκόσμια πρωταθλήματα. Αν παρατηρήσετε τους ομίλους, δε θα δείτε μόνο ομάδες από πέντε διαφορετικές Ηπείρους, αλλά ομάδες υψηλού επιπέδου, που θα αγωνίζονται για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Σχετικά άρθρα