Στην κατοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για 99 χρόνια έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού από τον περασμένο Ιούνιο, για να ιδρυθεί τώρα και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ονομασία «Εθνικό Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού», όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (8/12).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε την ίδρυση του ΝΠΔΔ και, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της ΓΓΑ, «θα δρομολογηθεί η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν τόσο στις υφιστάμενες υποδομές όσο και στους περιβάλλοντες χώρους των εγκαταστάσεών του, προς όφελος του αθλητισμού μας».

Αναλυτικά: «Την ίδρυση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) “Εθνικό Αθλητικό-Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού” υπέγραψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και το Προεδρικό Διάταγμα σύστασής του προωθήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, υπενθυμίζουμε, περιήλθαν-επιτέλους-τον περασμένο Ιούνιο από τον ΟΑΕΔ στη ΓΓΑ, δίδοντας οριστική λύση στο ζήτημα, που εκκρεμούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004!

Το σύνολο των στοιχείων των αθλητικών υποδομών, σταθερών και κινητών (κτήρια, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός) παραχωρήθηκαν, για τα προσεχή 99 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αμέσως μετά, και έως ότου να συσταθεί το ΝΠΔΔ, ορίστηκε Επιτροπή Διαχείρισης Λειτουργίας, που έχει αναλάβει, με συνεχείς εργασίες, την αναβάθμιση των παραμελημένων αθλητικών υποδομών, οι οποίες μέχρι τότε συντηρούνταν αποκλειστικά και μόνο από τη φροντίδα των τριών αθλητικών σωματείων (“Φοίβος”, “Αθηνά”, “Δίας”) που δραστηριοποιούνται στο Ολυμπιακό Χωριό.

Πλέον, με την ίδρυση του “Εθνικού Αθλητικού-Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού”, θα δρομολογηθεί η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν τόσο στις υφιστάμενες υποδομές όσο και στους περιβάλλοντες χώρους των εγκαταστάσεών του, προς όφελος του αθλητισμού μας».

Σχετικά άρθρα