Oι υψηλές παρουσίες σε τηλεπροπονήσεις των Ακαδημιών της Αρετσού Καλαμαριάς συνεχίζονται! Έπειτα από τους καλαθοσφαιριστές, Γιάννη Σιδηροηλία, Λίνο Χρυσικόπουλο και Κώστα Βασιλειάδη, ο προπονητής του Άρη, Σάββας Καμπερίδης αποτέλεσε τον τέταρτο καλεσμένο προκειμένου να μιλήσει στους αθλητές των τμημάτων υποδομής της Αρετσού Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των ομιλιών που γίνονται (από πρόσωπα της Basket League) το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν διδακτικό χαρακτήρα για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές.

Ο Έλληνας κόουτς έδωσε χρήσιμες προπονητικές συμβουλές που αφορούν την βελτίωση της ατομικής τεχνικής, υπογραμμίζοντας πως σε τέτοιες μικρές ηλικίες είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στα βασικά του αθλήματος, όπως η ντρίπλα, το σουτ, η πάσα αλλά και το footwork. “Η πρώτη κατάκτηση ενός παίκτη πρέπει να αφορά τα βασικά του μπάσκετ. Θα πρέπει, πρώτα, να γίνει πολύ καλός εκεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Σάββας Καμπερίδης.

Μεταξύ άλλων, ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στο κομμάτι της σωστής φιλοσοφίας καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας ενός αθλητή, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να μας φταίει κάποιος αν αποτυγχάνουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας”. Για το θέμα της αγωνιστικής “εξέλιξης”-βελτίωσης των καλαθοσφαιριστών, ο Σάββας Καμπερίδης επισήμανε πως “για να βελτιωθείς ως παίκτης, πρέπει να ακολουθείς μια διαδικασία καθημερινή και να δουλεύεις τις αδυναμίες σου κάθε μέρα”. Επιπλέον, ο τεχνικός του Άρη στάθηκε στο θέμα της καλύτερης δυνατής σχέσης ανάμεσα στους αθλητές και τους προπονητές και υπογράμμισε ότι “για εμένα είναι πολύ σημαντικό όταν έχω ειλικρινή σχέση με τους παίκτες μου”

Ένας καλαθοσφαιριστής με σπουδαίες παραστάσεις, που έχει γράψει την δική του ιστορία στον μπασκετικό χώρο, ήταν ο νέος καλεσμένος της Αρετσού Καλαμαριάς όσον αφορά τις τηλεπροπονήσεις των αθλητών των τμημάτων υποδομής.

Την Τρίτη (28/4) ο Κώστας Βασιλειάδης -έναν καταξιωμένος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χώρα μας εκτός συνόρων- μίλησε στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές της Αρετσού Καλαμαριάς, στο περιθώριο της τηλεπροπόνησης που πραγματοποιήθηκε.

Έχοντας παίξει σε υψηλό επίπεδο επί σειρά ετών, ο καλαθοσφαιριστής της Ομπραντόιρο μετέδωσε την γνώση του δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για διάφορα θέματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς έχει “ζήσει” την εμπειρία να αγωνίζεται σε συλλόγους του εξωτερικού. Δεδομένου πως εκτός της δικής του παρουσίας σε τηλεπροπόνηση της Αρετσού, το περασμένο διάστημα προηγήθηκαν οι ομιλίες των Γιάννη Σιδηροηλία και Λίνου Χρυσικόπουλου, ο Βασιλειάδης θέλησε να τονίσει προς τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές το πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία της Αρετσού Καλαμαριάς σχετικά με τους καλεσμένους που έχει ανά διαστήματα προκειμένου αυτοί να “περάσουν” στους νεαρούς αθλητές κάποια στοιχεία της φιλοσοφίας τους που αφορούν τον τρόπο σκέψης αλλά και τον τρόπο δουλειάς τους στον χώρο του μπάσκετ.

“Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα της Αρετσού, η οποία όχι μόνο κάνει τηλεπροπονήσεις αλλά παράλληλα έχει και καλεσμένους!”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βασιλειάδης ο οποίος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους καλαθοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής της Αρετσού Καλαμαριάς. Ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των νεαρών αθλητών για όσα ανέφερε ο Βασιλειάδης ο οποίος τους συμβούλεψε πως “τo μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να διασκεδάζουμε από αυτό. Αν το δούμε σαν δουλειά και κοιτάμε να βγάλουμε πολλά χρήματα από αυτό, δεν θα είναι διασκεδαστικό και θα το βλέπουμε σαν μια πολύ πιεστική δουλειά”.

Όσον αφορά την θητεία του στην Ισπανία, ο Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων πως από πλευράς παικτών ξεχώρισε τον Χόρχε Γκαρμπαχόθα ενώ από πλευράς συλλόγων στους οποίους προσέφερε τις υπηρεσίες του, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στην Μπιλμπάο, που αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο “κεφάλαιο” στην καριέρα του, καθώς στην συγκεκριμένη ομάδα αγωνίστηκε για τρία χρόνια.

Σχετικά άρθρα