Ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Άρη σήμερα (10/11, 17:00, ΕΡΤ3, Ert Sports), στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League και ο προπονητής του «Γηραιού», Βαγγέλης Ζιάγκος, παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

«Παίζουμε απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο, του οποίου η απόδοση την πρώτη αγωνιστική για εμάς δεν αντιπροσωπεύει ούτε την αγωνιστική κατάστασή του ούτε και την ποιότητα ως ομάδα. Θεωρώ ότι ο Άρης θα χρησιμοποιήσει το δικό μας παιχνίδι για να βγάλει αντίδραση μέσα στο γήπεδο» είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Εμείς είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια περίεργη περίοδο, όπου έχουμε να δώσουμε παιχνίδι από την πρώτη αγωνιστική. Είμαστε είκοσι μέρες περίπου ανενεργοί αγωνιστικά, πράγμα το οποίο έχει συνέπειες στον αγωνιστικό ρυθμό μιας ομάδας. Αυτό που θέλουμε είναι να μετατρέψουμε σε θετική ενέργεια όλη αυτή την επιθυμία που έχει συσσωρευτεί χωρίς αγωνιστική δράση».

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζουν τα ίσως συνεχόμενα παιχνίδια που θα χρειαστεί να δώσει ο Ηρακλής το προσεχές διάστημα απάντησε: «Είναι μια διαδικασία που δεν έχει περιοδικότητα. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά… Δεν ξέρουμε πότε να φορμάρουμε τους αθλητές μας, πώς να διαχειριστούμε τις εντάσεις της ημερήσιας προπόνησης… Μπαίνουμε σε ένα διάστημα 10-12 ημερών, όπου η ομάδα καλείται να δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια. Προφανώς μας προβληματίζει και έχει συνέπειες στη δουλειά μας. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε».

Σχετικά άρθρα