Τον Νίκο Ζήση φιλοξένησε η Διεύθυνση Αθλητισμού της ΧΑΝΘ -ομάδα από την οποία ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του ο διεθνής γκαρντ της ΑΕΚ- σε μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το τμήμα μπάσκετ.

Μερικές από τα πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις του:

«Ο αθλητισμός είναι μια ωραία διέξοδος. Σου μαθαίνει την πειθαρχία, την αποφασιστικότητα, την ανταγωνιστικότητα αλλά και τον σεβασμό στον αντίπαλο. Είναι σημαντικό όμως να μη ξεχνάτε τα μαθήματα και το σχολείο σας. Στην αρχή δεν πίστευα πως θα γίνω επαγγελματίας. Μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όταν φάνηκε πως πράγματι θα προχωρήσω με το μπάσκετ, ήμουν καλός μαθητής, είχα πρόγραμμα στο διάβασμα και διέθετα σχεδόν όλο μου τον ελεύθερο χρόνο στο μπάσκετ. Το ίδιο συνιστώ να κάνετε κι εσείς».

«Εάν θα έκτιζα μια ομάδα, αυτό που θα κοιτούσα σε έναν παίκτη είναι ο χαρακτήρας, μετά το κίνητρο που έχει και σίγουρα και το ταλέντο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παιδιών με μεγάλο ταλέντο που χάθηκαν στην διαδρομή.

Είναι σημαντικό το πώς θα διαχειριστείς στην ζωή σου τις δύσκολες στιγμές, τις αδικίες, τις ατυχίες… Εκεί παίζει ρόλο ο δυνατός χαρακτήρας. Έχω καταλήξει πως αυτός που αξίζει και το θέλει κάποια στιγμή στην ζωή του θα την βρει την άκρη, θα προχωρήσει».

Σχετικά άρθρα