Ο Δημήτρης Αγραβάνης αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό και τη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στο «Sportal»:

– Να πάμε στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Πήγες μέσα στη χρονιά σε μια ομάδα που ήταν σε φάση αναζήτησης. Ολοκληρώθηκε η χρονιά και εσύ δεν ήσουν στα πλάνα της ομάδας για τη νέα χρονιά. Περίμενες αυτή την εξέλιξη ή ήταν κάτι που σε αιφνιδίασε;

«Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα τι να περιμένω. Καταρχάς, εγώ πήγα στον Παναθηναϊκό αποκλειστικά για τον κ. Γιαννακόπουλο γιατί από τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου είχα πάντα καλή άποψη για το ποιος είναι ο κ. Γιαννακόπουλος».

-Ακόμη και όταν έπαιζες στον Ολυμπιακό;

«Ακόμη και όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό! Μας αρέσει και η ίδια ταινία. Έχουμε πολλά κοινά. Μας αρέσει η αγωνιστική οδήγηση. Θα ήθελα να πάμε σε μια πίστα και να τρέξουμε μαζί! Πραγματικά, είναι η πρώτη μου ομάδα που δεν είδα ποτέ το συμβόλαιο μου πριν πω το ναι. Του είπα το ναι χωρίς να ξέρω τα χρήματα που θα πάρω!».

-Κάτι που δεν συνηθίζεται…

«Όχι. Δεν το έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου, απλά ήταν τόσο όμορφη η επικοινωνία που είχαμε μέσο του κινητού, οπότε ήθελα πολύ. Ήθελα και να ρισκάρω. Ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Ο κόσμος ευτυχώς κατάλαβε την προσπάθεια μου και τη σεβάστηκε απόλυτα και σίγουρα με αγάπησαν αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οπότε αυτό με κάνει χαρούμενο. Όπως είπες όταν πήγα ήταν ο κ. Ράντονιτς προπονητής. Ήξερα ότι μπορεί να φύγει κάποια στιγμή γιατί για κάποιο λόγο δεν είχε κολλήσει με τους παίκτες και την ομάδα. Δεν περίμενα όμως ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν. Πολλές δυσκολίες πέρσι. Όμως, αυτό έκανε καλό στον Παναθηναϊκό, τον δυνάμωσε, φέτος είναι πολύ δυνατός, όπως και ο Ολυμπιακός και θα δούμε μια ωραία πορεία και για τους δυο στην Euroleague».

– Θα ήθελες να είσαι σ’ αυτή την προσπάθεια του Παναθηναϊκού; Το περίμενες ότι θα φύγεις, ή ξαφνιάστηκες;

«Μετά από ένα σημείο όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει. Όσο και να σε θέλει ο πρόεδρος γιατί και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι με ήθελε στην ομάδα και το σέβομαι πολύ αυτό, καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει. Και όταν είναι να μείνεις σε μια ομάδα που δεν υπολογίζεσαι, με το ζόρι δεν το έχω κάνει ποτέ. Μάλιστα, ο πρόεδρος μου είχε κάνει και μια πρόταση να συνεχιστεί η συνεργασία μας, προς τιμήν του, αλλά εγώ ήθελα να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Δεν ήθελα να βρίσκομαι κάπου αλλού με την μορφή δανεισμού ή κάτι άλλο. Οπότε τον ευχαρίστησα».

-Ο πρόεδρος Γιαννακόπουλος σου πρότεινε να μείνεις στην ομάδα και απλά να είσαι με τη μορφή δανεισμού κάπου…

«Δεν θέλω να πω ακριβώς, ήθελε να συνεχιστεί η συνεργασία μας, γιατί μάλλον κάτι του έβγαλα και εγώ και σαν παίκτης και σαν χαρακτήρας. Του εξήγησα ότι ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό, δεν ήθελα κάτι άλλο. Τον ευχαρίστησα πάρα πολύ και συνεχίζω τώρα την καριέρα μου».

-Τι ήταν αυτό που σου είπε; Όταν ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσεις;

«Μιλήσαμε, αυτά θα τα κρατήσουμε μεταξύ μας, όπως πάντα τα κρατάμε μεταξύ μας τις κουβέντες που κάνουμε».

-Πώς θα χαρακτήριζες τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

«Είναι αυθόρμητος όπως είμαι και εγώ. Και είναι ντόμπρος, έχει μπέσα, το οποίο δεν υπάρχει ειδικά στον μπασκετικό χώρο. Νομίζω σε ελάχιστο ποσοστό το βρίσκεις, δεν το έχω συναντήσει στην καριέρα μου».

-Έφυγες από τον Παναθηναϊκό, θα ξαναγύριζες;

«Στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις. Ήθελα και πέρσι να ξεκινήσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Κάποια πράγματα προσωπικά δεν ήμουν στην κατάλληλη ψυχολογία να το αντέξω. Τώρα είμαι απόλυτα έτοιμος και θέλω να κοιτάξω εκεί. Εννοείται στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις, οπότε θα το αφήσω ανοιχτό».

-Αν γύριζες στην Ελλάδα θα γύριζες στον Παναθηναϊκό…

«Ο πρόεδρος μου έχει φερθεί πολύ καλά, οπότε θα ήταν η πρώτη επιλογή».

Σχετικά άρθρα