Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή (11/12), μόνο με τη διαδικασία του click away, και χωρίς ανταλλαγή χρημάτων (μέσω χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, POS).

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε και το άνοιγμα μικρών βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων/κουρείων, καθώς και των υπηρεσιών ΚΤΕΟ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τους παραβάτες θα υπάρξει κλείσιμο επιχείρησης από 15 έως 90 μέρες και διοικητικό πρόστιμο. Στο τηλέφωνο 1520 θα γίνονται καταγγελίες και θα υπάρχουν πληροφορίες.

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα επιτραπεί για να παραλαμβάνουν οι πελάτες τα προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει μέσω της μεθόδου του click away από την προσεχή Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Εξάλλου τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν με διευρυμένο ωράριο.

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε: «Η λειτουργία του click away θα διεξάγεται βάσει περιορισμών. Εάν καταστρατηγηθούν και υπάρξει συνωστισμός, θα αναγκαστούμε να την αναστείλουμε».

Τέλος, διευκρύνισε ότι: «Mall, κλειστά εμπορικά κέντρα, αλλά και επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο δρόμο δεν θα τους επιτρέπεται το click away».

Συνοπτικά:

· Για τις μετακινήσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία θα δηλώνεται με SMS στο 13033 ο αριθμός 2.

· Από 13 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου η παραλαβή με click away από τα καταστήματα.

· Το άνοιγμα κομμωτηρίων από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με διευρυμένο ωράριο 7 το πρωί με 9 το βράδυ μόνο με ραντεβού.

· Βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα, επίσης με διευρυμένο ωράριο και έως 4 πελάτες ανά 100τ.μ.

Σχετικά άρθρα