Ο Άντριου Άντριους τοποθετήθηκε αναφορικά με τους λόγους που παραμένει δηλωμένος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και δεν υπογράφει το έγγραφο για να αντικατασταθεί από τον Γκριγκόνις.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «Eurohoops»:

«Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την κατάσταση. Δεν έχω μιλήσει γιατί ξέρω σαν επαγγελματίας ότι τίποτα από αυτά δεν είναι προσωπικό, είναι business. Αλλά αφού αμφισβητείται η εντιμότητά μου σαν άνθρωπος, θα μιλήσω.

Το καλοκαίρι επέλεξα τον Παναθηναϊκό πάνω από άλλες προτάσεις από Euroleague για την ευκαιρία να παίξω στην δεύτερη καλύτερη λίγκα του κόσμου. Έτσι το αντιμετώπισα, πήγαινα νωρίς και έφευγα αργά από τις προπονήσεις καθημερινά, ώστε να συνεισφέρω στην ομάδα, όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία.

Καταλαβαίνω ότι όλα είναι business. Όταν η ομάδα με προσέγγισε για το έγγραφο του ελληνικού Πρωταθλήματος, μου ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν θα επηρέαζε την κατάσταση στην Euroleague. Αλλά, πριν υπογράψω, ήμουν ήδη εκτός του ρόστερ.

Έτσι, ενημέρωσα την ομάδα πως θα υπέγραφα (5η αγωνιστική της Basket League) μόνο αν μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου σε άλλες ομάδες της Euroleague, πριν την προθεσμία των μεταγραφών (17η αγωνιστική). Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να μου δώσει την ευκαιρία να με βοηθήσει να βρω άλλη ομάδα, παρά την καλή απόδοσή μου, όταν είχα την ευκαιρία.

Είχα πει εκ των προτέρων στους συμπαίκτες μου ότι δεν θα υπογράψω το έγγραφο και εκείνοι με στήριζαν συνεχώς. Ανεξάρτητα από την κατάσταση, στηρίζω τους συμπαίκτες μου γιατί θέλω όλοι να κερδίζουν. Κανένας στα αποδυτήρια δεν θα πει κάτι διαφορετικό.

Ο επαγγελματισμός μου και η εργασιακή ηθική μου μιλούν από μόνα τους. Βλέπω όλα τα σχόλια των συναδέλφων μου και των φιλάθλων που εξέφρασαν την υποστήριξή τους και την πεποίθηση ότι ανήκω στην Euroleague, το εκτιμώ. 19 λεπτά με 8,2 πόντους, 2 ασίστ 41,7% δίποντα, 62,5% τρίποντα».

Σχετικά άρθρα