Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ουσιαστικά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα για τις ώρες 21.00 με 05.00, μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή (13/11).

Στο έκτακτο τηλεοπτικό του μήνυμα την Τετάρτη (11/11) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απέφυγε επιμελώς να πει τη λέξη απαγόρευση, ωστόσο ανέφερε ότι οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικιδίου με τον κωδικό 6.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία, με τις επιχειρήσεις να πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, κάνοντας ειδική σύσταση και στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Είναι κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες, περιορίζοντας την κινητικότητα σε όλη τη χώρα περιορίζουμε τον ιό», επισήμανε το κυβερνητικό στέλεχος.

Σχετικά άρθρα