Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό στάθηκε στον τρόπο που κέρδισε το παιχνίδι η ομάδα του και συνεχάρη τους παίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου τεχνικού στην ΕΡΤ:

«Ήταν ένα πολύ φορτισμένο ματς. Δεν κοιμήθηκα χθες το βράδυ. Είμαι χαρούμενος όχι με το ματς, αλλά και με άλλες καταστάσεις. Ήταν περίεργο που χάσαμε στην Euroleague γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Περάσαμε κάποιες άσχημες στιγμές, αλλά είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες μου. Παρότι επιθετικά δεν ήμασταν καλοί, όπως και ο Ολυμπιακός, πήραμε τη νίκη».

Για τα τρικ που εφάρμοσε στο ματς: «Δεν είμαι ένα προπονητής που χρησιμοποιώ τακτικές, αλλά χρησιμοποιήσαμε πολλά τρικ με τον Χουάντσο και τον Μήτογλου στο 5 για να είμαστε δυνατοί».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι, μεταξύ δυο ομάδων, που αν ήταν σκάουτερ του ΝΒΑ στο γήπεδο θα έλεγαν ότι αποκλείεται να ήταν ματς καλών ομάδων. Σήμερα προσεγγίσαμε το παιχνίδι διαφορετικά από τα προηγούμενα δύο. Κυρίως τακτικά μπορώ να πω πως αλλάξαμε πολλά από τα άλλα δυο ματς.

Στα προηγούμενα δυο παιχνίδια παίξαμε χωρίς τον Ντίνο Μήτογλου και αυτό έκανε την μεγάλη διαφορά, είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε δυο θέσεις. Ειδικότερα όταν παίζει στο “5” μπορεί να βρει πολλά ανοιχτά σουτ, αυτό έγινε και σήμερα. Βάλαμε στο “3” τον Ερνανγκόμεθ και κλείσαμε τους χώρους, ενώ επιθετικά δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν καλοί.

Κάναμε πολλά λάθη, ήταν ένα περίεργο βράδυ για τον Ολυμπιακό, έχασε πολλές βολές και εμείς χωρίς να παίξουμε πολύ καλά επιθετικά καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για το αν χρησιμοποίησε τον Μήτογλου στην θέση “3”: «Όντως έγινε αυτό, δοκιμάσαμε πάρα πολλά σχήματα με τον Μήτογλου και τον Ερναγνκόμεθ να εναλλάσσονται. Ο Ολυμπιακός ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στο 5 εναντίον 5, εμείς αλλάξαμε το παιχνίδι μας τακτικά και φάνηκε ότι δούλεψε αυτή η αλλαγή».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, γιατί μετά από δύο ήττες, όποιον κι αν έβλεπα στο δρόμο, στα καταστήματα, συνέχιζε να πιστεύει σε εμάς. Μας πίστευαν περισσότερο από όσο πιστεύαμε εμείς στους εαυτούς μας. Μου έδωσαν αυτοπεποίθηση, θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ, είναι πολύ σημαντική η πίστη τους, όσο σημαντικό είναι αυτή η υποστήριξη να συνεχιστεί. Ο στόχος δεν είναι μόνο να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Περιμένω την υποστήριξή τους, περιμένω να γεμίσουν το γήπεδο στη Euroleague. Η ομάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει, έδειξε την επιθετικότητά της».

Για την ατμόσφαιρα:
«Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι και είμαι πολύ συναισθηματικός. Ήταν σπουδαία η ατμόσφαιρα, συγχαρητήρια και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Πολλοί πίστευαν ότι κάποια ζημιά μπορεί να συμβεί, καταλαβαίνω ότι είπαν μερικά πράγματα στον Σλούκα, άκουσε πολλά, όμως εγώ απόλαυσα αυτή την ατμόσφαιρα. Ο στόχος μου δεν ήταν αυτή η νίκη, αλλά να κερδίσω το Πρωτάθλημα. Δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας, αν βρούμε κάποιον παίκτη που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει, θα τον πάρουμε».

Σχετικά άρθρα