Αιχμές κατά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για τις αποφάσεις τους σχετικά με τον αθλητισμό, άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του την Παρασκευή (19/3) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984».

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του, τους επέρριψε τις ευθύνες για το κλείσιμο του οργανωμένου αθλητισμού.

«Η απαγόρευση είναι λανθασμένη, πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων» υπογράμμισε και τόνισε πως «στον Οργανωμένο αθλητισμό εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα»

Ανέφερε μάλιστα πως προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στο υπουργείο και τους λοιμωξιολόγους καθώς, ή δεν διάβασαν σωστά ή δεν διάβασαν καθόλου, τα στοιχεία από τα τεστ που διενεργούνται στους αθλητές.

«Στα μέλη της επιτροπής δίνονται τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες λίστες όλων των αθλημάτων και των ομοσπονδιών από τα τεστ που διενεργούνται. Σε 2.500 χιλιάδες τεστ ένα ποσοστό μόλις 0,3 με 0,4 βρίσκονται θετικοί. Οι λοιμοξιολώγοι όμως δεν είχαν διαβάσει τα στοιχεία σωστά ή δεν τα είχαν διαβάσει καθόλου»

Ξεκαθάρισε επίσης, πως «αν δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο ώριμα πρέπει εκ των πραγμάτων να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων» ενώ, αναφορικά με τη λειτουργία των ακαδημιών, τη συνέδεσε με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες:

«Οταν ξεκινήσουν τα σχολεία, πρέπει να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες που είναι πιο οργανωμένες. Δεν μπορεί να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο και την ίδια στιγμή να μην τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις ακαδημίες».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου και ιδιαίτερα στο κομμάτι που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της βίας:

«Με τις διατάξεις που ήδη έχουν θεσπιστεί, από τον Νοέμβριο του 2019, επιχειρούμε για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό. Και με τις διατάξεις που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου, το οποίο πηγαίνει στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες, αυστηροποιούμε το πλαίσιο: Επαναφέρουμε το ιδιώνυμο, αναπροσαρμόζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των λεσχών Φιλάθλων και του τρόπου των οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών, ώστε όλοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί,» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.


Σημεία της συνέντευξης του Λευτέρη Αυγενάκη:

Στις οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αθλητές είναι τρομερά πειθαρχημένοι. Τα επίσημα στοιχεία από τα χιλιάδες εβδομαδιαία τεστ, εδώ και μήνες, αποδεικνύουν τα ελάχιστα κρούσματα και την πολύ μικρή θετικότητα.

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις προτείνουμε σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την ολοένα και μεγαλύτερη επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες.

Πρέπει να επιτραπεί άμεσα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών και όταν ξεκινήσουν τα σχολεία, να ξεκινήσουν παράλληλα και οι αθλητικές Ακαδημίες για τις μικρότερες ηλικίες.

Με τις διατάξεις που ήδη έχουν θεσπιστεί, από τον Νοέμβριο του 2019, επιχειρούμε για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό. Και με τις διατάξεις που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου, το οποίο πηγαίνει στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες, αυστηροποιούμε το πλαίσιο:

Επαναφέρουμε το ιδιώνυμο

Αναπροσαρμόζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των λεσχών Φιλάθλων και του τρόπου των οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών, ώστε όλοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί

Σχετικά άρθρα