Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Dum Spiro Goal» με τον Σπύρο Τσάμη, τόνισε μεταξύ άλλων αναφορικά με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την υλοποίησή της, συνδέεται και με την Ολιστική Μελέτη. Η Σύμβαση Μακόλιν και η Ε.Π.ΑΘΛ.Α, που απορρέσει απ’ αυτήν ήταν 5 χρόνια στο συρτάρι των υπουργών αθλητισμού. Η χώρα είχε υπογράψει από το ‘14 τη Σύμβαση. Θα έπρεπε την αμέσως επόμενη στιγμή να δημιουργηθεί ο μηχανισμός.

Δεν είναι εύκολο αλλά το κάναμε γιατί είναι και προτεραιότητα της κυβέρνησης: Δεν νοείται αθλητισμός με τις δυο ασθένειες, το ντόπινγκ και τη χειραγώγηση, να τις αφήνουμε να εξελίσσονται και να είμαστε παρατηρητές. Χαίρομαι που η Ολιστική μιλάει στα κεφάλαιά της για σύστημα ελέγχου ντόπινγκ, που και εκεί έχουμε ήδη προχωρήσει και καταφέρει να καλύψουμε κενό 1,5 χρόνου. Σε ελάχιστο χρόνο είμασταν συνεπείς στις υποδείξεις της WADA και πριν τρεις βδομάδες λάβαμε συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της WADA. Σε λίγες μέρες θα έχουμε έτοιμα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Οργανισμός με δομή, προϋπολογισμό και εγκαταστάσεις στην καρδιά του ΟΑΚΑ.

Δεν με απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θίγονται απ’ αυτά, από το νοικοκύρεμα και στον τομέα των χειραγωγημένων αγώνων, του ντόπινγκ κ.λπ. Αναγνωρίζω και εισπράττω το πολιτικό κόστος, αλλά πρέπει να κάνουμε το σωστό».

Για την πιθανότητα να ξεκινήσουν κι άλλα εθνικά πρωταθλήματα εκτός Σούπερ Λίγκας 1 και Βasket League: «Το βόλεϊ το στηρίζουμε. Άκουσα με προσοχή τις παρατηρήσεις της Λίγκας, της Ομοσπονδίας, των αθλητών και των αθλητριών. Έχω επιχειρηματολογήσει στους λοιμωξιολόγους, αλλά όλα κινούνται με τις υποδείξεις τους, διότι σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι κρίνει. Στην παρούσα φάση το κρίνω δύσκολο, όμως από τη μεριά μου υπάρχει επιμονή με επιχειρήματα στους αρμοδίους. Δεν θα ξεπεράσουμε όμως τους ειδικούς. Ο καθένας στο γήπεδό του».

Για την αυτόνομη πρόσβαση θεατών ΑμεΑ στις εξέδρες: «Είναι υποχρέωση σε κάθε αθλητική εγκατάσταση να το έχει προβλέψει. Είναι αυτονόητο, αλλά στη χώρα μας οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν άδειες, λειτουργούν με προσωρινές κι αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε. Καταγράφουμε όλα τα δεδομένα των αθλητικών υποδομών στην πλατφόρμα “Πέλοπας”, που δημιουργήσαμε διότι δεν υπήρχε συνολική καταγραφή της εικόνας σε όλη τη χώρα και έχουμε μπροστά μας το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα διεκδικήσουμε χρήματα με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να απαντήσουμε στα αυτονόητα που δεν έχουν γίνει».

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: «Μεγάλη ικανοποίηση που το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στην Ελλάδα, στη Ραφήνα, θα είναι γεγονός. Τέλος μήνα ολοκληρώνονται όλες οι μελέτες σε χρόνο ρεκόρ.

Έχει προχωρήσει αρκετά και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Θέλουμε όλη η αθλητική οικογένεια να νοικοκυρευτεί ώστε να ξέρουμε τι πραγματικά έχουμε, να κάνουμε σχεδιασμό εμείς και οι επόμενοι γιατί η πορεία του αθλητισμού θα συνεχίζεται.

Ευχαριστώ την αθλητική οικογένεια που είναι στο ΣΕΦ να δώσει αίμα στις αιμοδοσίες του “Ζήσε Αθλητικά” με συνεργασία από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ο αθλητισμός στέλνει μηνύματα ισχυρά, τα μηνύματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς και έχει απίστευτες δυνατότητες να κάνει την κοινωνία μας καλύτερη».

Σχετικά άρθρα