Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open την Κυριακή (13/12) και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι χωρίς το δεύτερο lockdown τα κρούσματα του κορωνοϊού θα ήταν καθημερινά στην Ελλάδα 10.000!

«Αν δεν είχαμε lockdown τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα από 10.000 Έρχονται μέρες που παραδοσιακά βοηθούν διάδοση ενός ιού όπως ο κορωνοϊός», είπε Εξαδάκτυλος, που μίλησε για τα εμβόλια και τα φάρμακα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας.

«Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν την μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό. Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό 6 εκατομμυρίων».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι μάλλον θα είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος επισήμανε:

«Θα περάσει το μήνυμα σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer. Μετά ακολουθεί εκείνο της Moderna, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι σε επίπεδο κατάψυξης.

Θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας. Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

Σχετικά άρθρα