Με δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΕΡΤ την Παρασκευή (20/11), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε πως δεν είναι ρεαλιστική μία άρση του Lockdown την 1η Δεκεμβρίου, και μία κάποια επιστροφή στην κανονικότητα, έτσι όπως έχει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Πέτσας είπε: «Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ή να επανέλθει ένα κομμάτι της οικονομίας σε μια κανονικότητα από την 1η Δεκεμβρίου. Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά λέγαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μιας μορφής κανονικότητα μέσα στο Δεκέμβριο».

Αναφορικά με τη Βόρεια Ελλάδα: «Ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχουμε διαπιστώσει ότι τα κρούσματα επιμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι πάρα πολλές περιοχές ήταν στο «κόκκινο», εδώ και αρκετές εβδομάδες, πριν την εφαρμογή του καθολικού lockdown. Που σημαίνει ότι, δυστυχώς, υπήρξε μια χαλάρωση, η οποία τροφοδότησε για ένα ικανό χρονικό διάστημα τα κρούσματα και δεν είδαμε τόσο γρήγορα την επιπέδωση της καμπύλης, όπως περίμεναν οι ειδικοί μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι συζητήσεις για το ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός, για τη σταδιακή άρση των περιορισμών και ολοκλήρωσε: «Αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη να περιορίσουμε τον κορονοϊό».

Σχετικά άρθρα