Στο ραδιόφωνο του Alpha μίλησε ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη (10/12), τονίζοντας πως είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης ξεκαθάρισε πως οι ανακοινώσεις που αφορούν το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (11/12).

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα»

Kαι συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά».

Παράλληλα, εξήγησε πως αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. Tέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι αχτίδα αισιοδοξίας και ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα.

Σχετικά άρθρα