Σχετικά με το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη (9/12).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως από την Πέμπτη (10/12) έως το Σάββατο (12/12) αναμένονται οι ανακοινώσεις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα.

Ο Κ. Πέτσας, πρόσθεσε: «Όπως βλέπουμε τα στοιχεία, υπάρχει μια αργή βελτίωση που μας έχει φέρει μπροστά σε μια καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων. Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με πολλή προσοχή. Όποια βήματα κάνουμε θα είναι σταδιακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα σχολεία, ενώ δεν υπάρχει εισήγηση από την επιτροπή για δυο ταχύτητες στο άνοιγμα περιφερειών της χώρας, ανάλογα με την επιδημιολογική επιβάρυνση, παρά το γεγονός ότι παραμένει άνιση.

Όσον αφορά τα σχολεία, τόνισε πως είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. Για τα Χριστούγεννα, επίσης ανέφερε ότι είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση από νομό σε νόμο.

Αναφορικά με το ωράριο, είπε ότι εξαρτάται από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εφόσον ανοίξει, θα υπάρξει μια επέκταση του ωραρίου. Για τις επισκέψεις στα σπίτια θα είναι μέχρι 9 άτομα και για παραμονές κι ανήμερα των εορτών θα υπάρξει μια διευθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό τώρα που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας με το εμβόλιο, να καταπολεμήσουμε αυτή την κόπωση. Θα υπάρξει μια προσαρμογή και στο ωράριο της βραδινής κυκλοφορίας όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, αφού τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για περισσότερες ώρες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός».

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών ο κ. Πέτσας είπε ότι την Τρίτη (08/12) έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

Ενώ παράλληλα ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως την Πέμπτη (09/12) στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα θα δώσει έμφαση στο θέμα του εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία αλλά και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της προηγούμενης Συνόδου τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα