Την αντίθεση της με την απόφαση της Βϊρτους Μπολόνια να απολύσει τον Σέρτζιο Σκαριόλο πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ένωση Προπονητών Euroleague, κάνοντας λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπο του πρώην, πλέον, τεχνικού της ομάδας (ο Λούκα Μπάνκι ανακοινώθηκε ότι πήρε τη θέση του).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Συμβούλιο της Ένωσης Προπονητών Ευρωλίγκας με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι το μέλος μας Σέρτζιο Σκαριόλο ενημερώθηκε σήμερα από τη Βίρτους Μπολόνια για τη μονομερή λύση του συμβολαίου του.

Η Ένωση δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατέψει όχι μόνο τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και το πρεστίζ των προπονητών της Ευρωλίγκας από την στιγμή που επτά από αυτούς απολύθηκαν στο πρώτο τρίμηνο μίας σεζόν, ξεκινώντας από τη σεζόν 2018/19. Οι αποφάσεις των συγκεκριμένων ομάδων μας έδωσαν το κίνητρο να δημιουργήσουμε το κέντρο επίλυσης διαφορών στην Ελβετία μαζί με την Ευρωλίγκα.

Η Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή προτού καν ξεκινήσει η σεζόν. Κάθε κλαμπ έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις αναφορικά με το καλύτερο για το μέλλον του, αναφορικά με τον ποιον προπονητή απολύει ή προσλαμβάνει. Ωστόσο, η Ένωση Προπονητών πιστεύει η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μία πράξη πρωτοφανούς ασέβειας προς έναν εκπληκτικό επαγγελματία, ο οποίος προπονεί στο υψηλότερο επίπεδο για πολλά χρόνια, είναι φιναλίστ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έχει κατακτήσει Ευρωμπάσκετ και Παγκόσμιο.

Κάθε συμβόλαιο έχει υποχρεώσεις και ευθύνες, αλλά έχει και δικαιώματα για κάθε πλευρά και γι’ αυτό περιμέναμε ότι η Βίρτους Μπολόνια θα εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της προς τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Είμαστε στο πλευρό του μέλους μας Σέρτζιο Σκαριόλο και θα τον στηρίξουμε όσο μπορούμε».

Σχετικά άρθρα