Το φθινόπωρο είναι η εποχή της επιστροφής στα θρανία, αλλά είναι και η εποχή της επιστροφής στα σχολεία για «Her World, her rules».

To πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, σε συνεργασία με την FIBA Europe και απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Έτσι, σειρά παίρνουν τόσο η Λάρισα όσο και ο Βόλος.

Συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας το πρόγραμμα θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στο 15ο και στο 24ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός του είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα τις καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

«Τρίποντα στα σχολεία»

Ταυτόχρονα επιστρέφει το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία», το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά την προηγούμενη σχολική χρονιά και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται και αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Σκοπός του δε είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές Αξίες και τα Αθλητικά Ιδεώδη. Στόχος είναι, μέσα από ειδικό ασκησιολόγιο, που προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο περισσότερα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται και να τους δοθεί επίσης το κατάλληλο ερέθισμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με θέματα δεξιοτήτων ζωής, διατροφής, ψυχολογίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, τη γυναικεία καλαθοσφαίριση, το παιχνίδι 3Χ3, καθώς και πλήθος άλλων κοινωνικών μηνυμάτων.

Σχετικά άρθρα