Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην Euroleague, με το μεγάλο «όπλο» των «ερυθρόλευκων» να είναι η χημεία που έχουν, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός διανύει βίο αντίθετο, αφού είναι η πιο καινούρια ομάδα της φετινής διοργάνωσης.

Η διαφορά στην ομοιογένεια των δύο ομάδων αποτυπώνεται και στους αριθμούς, με στατιστικό που βασίζεται στα λεπτά συμμετοχής των παικτών των συλλόγων της Euroleague να δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερο ρόστερ στη διοργάνωση που παρέμεινε ίδιο, με την πρωτιά να κατέχει η Άλμπα. Οι Βερολινέζοι άλλωστε δεν ήταν και από τις πιο ενεργές ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Αντίθετη είναι η εικόνα για τον Παναθηναϊκό, που αποτελεί την πιο νέα ομάδα της Euroleague, με τους «πράσινους» να έχουν αλλάξει σχεδόν όλο το ρόστερ τους σε σχέση με την περσινή σεζόν και να προσπαθούν να χτίσουν και πάλι έναν «κορμό» μετά τη δύσκολη διετία που διάνυσαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είναι κατά 75,8% η ίδια ομάδα σε σχέση με την περασμένη περίοδο, όντας δεύτερος πίσω από την Άλμπα που έχει 89,3%. Στην τελευταία θέση είναι ο Παναθηναϊκός, που συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν έχει κρατήσει στο ρόστερ του μόλις 17,1%, με τους «πράσινους» να ξεκινούν ουσιαστικά από το μηδέν.

Αναλυτικά ο πίνακας:

Πηγή: sfina.gr

Σχετικά άρθρα